20 de lucruri de făcut la sfârşit de toamnă dacă ai copii

Gurile rele spun că e uşor de “proiectat”, dar că e mai greu de crescut. Vorbim aici de “Muc cel Mic”-ul pe care-l aveţi acasă şi care v-a scos peri albi de la atâta… ADHD. Înduioşaţi de dificultăţile pe care vi le creează piticotul, vă oferim o listă cu evenimentele unde cei mici pot face mişcare, căci sfârşitul de noiembrie se dovedeşte a fi ofertant: oină, baschet, şah, badminton, triatlon, karate, înot, escaladă, MTB, sabie, dans sportiv şi altele.

Pe parcursul lunii noiembrie, Federaţia Română de Triatlon organizează Start Campioni la Triatlon, un program de selecţie şi pregătire a tinerilor sportivi cu vârste între 8 şi 12 ani, în marile oraşe ale ţării.

Tot până la sfârşitul lunii, Ministerul Tineretului şi Sportului va organiza selecţii pentru oină, sportul nostru naţional.

Şi tot în noiembrie sunt organizate lecţii de iniţiere în baschet pentru copiii preşcolari.

În perioada 21-23 noiembrie, în incinta Hotelului Traian din Brăila se desfăşoară partidele de şah clasic ale Cupei Micul Prinţ, pentru copii. Competiţia cuprinde două turnee, destinate tinerilor şahişti cu vârste sub 10 ani, respectiv sub 14 ani.

În Bucureşti va fi organizat, între 21 şi 23 noiembrie, Campionatul Naţional de Badminton pentru categoriile de vârstă U19, U13 şi U9 (doar sportivii legitimaţi vor concura, dar accesul este liber pentru toţi iubitorii acestui sport).

Cu ocazia Triatlonului Aradului de pe 22 noiembrie pot participa persoanele cu vârsta de minim 14 ani. Pentru crosul de 2 km nu există limită de vârstă. Copiii cu vârstă mai mică de 10 ani vor fi însoţiţi de un părinte/adult în cursă, persoană care de asemenea se poate înscrie la această probă şi primeşte număr de participare.

Sâmbătă, 22 noiembrie, copiii cu vârste sub 15 ani pot participa la Cupa României la karate, la probele de kata si kumite. A doua zi, duminică, se vor întrece persoanele cu vârste peste 15 ani. De asemenea, sportivii cu vârste până la 10 ani vor face dovada însuşirii tehnicilor de bază ale antrenamentului de karate, în cadrul probei de kihon. Înscrieri până pe 21 noiembrie.

Tot sâmbătă, 22 noiembrie, cei mici sunt aşteptaţi la Cupa Înotătorului AS. Concursul se desfăşoară în Campina şi le este adresat copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani. Înscrierile se fac până pe 12 noiembrie.

În perioada 22-23 noiembrie, Vertical Step Maraton, concurs de bouldering şi escaladă organizat în Bucureşti, le este dedicat şi începătorilor şi celor mici. Va exista chiar şi o secţiune specială dedicată copiilor cu dizabilităţi.

Duminică, 23 noiembrie, în judeţul Braşov, se desfăşoară Brebina Autumn Cyclocross, competiţie de ciclocros şi mountain bike la care sunt invitaţi şi cicliştii amatori. Copiii vor concura pe un traseu special amenajat, pe categoriile sub 8 ani (2 ture), 8-10 ani (4 ture ) şi 11-13 ani (6 ture). Înscrierile se pot face online sau la faţa locului (21-23 noiembrie).

Tot pe 23 noiembrie, Cupa Iaşului la dans sportiv se desfăşoară pe categorii de vârstă, în Sala Providenţa din Iaşi. Vor participa şi dansatori cu vârste mici (peste 6 ani).

În perioada 24-28 noiembrie se fac înscrierile (cântărirea şi includerea pe categorii) la turneul de arte marţiale Judgement Day. Evenimentul are loc pe 29-30 noiembrie, în Bucureşti (Sala Floreasca) şi include o serie de probe la care pot participa şi copiii (tameshiwari, aero kick, goshin jutsu şi altele).

În perioada 22-29 noiembrie se fac înscrierile la Cupa de Iarnă la înot, pentru băieţi şi fete de 6, 7, 8 şi 9 ani. Competiţia va avea loc pe 6-7 decembrie, la Izvorani.

Sâmbătă, 29 noiembrie, la Bucureşti, va fi organizată Cupa României WSKF – karate pentru sportivi de toate vârstele (copii, minicadeţi, cadeţi, juniori şi seniori).

În weekendul 29-30 noiembrie va avea loc, în Capitală, evenimentul “Baschet cu uşile deschise!”, care va include în program competiţii, jocuri şi alte activităţi destinate copiilor.

Tot în weekendul 29-30 noiembrie va avea loc, la Târgu Mureş, Cupa Dance Art la dans sportiv. Programul va include şi o competiţie inedită: “Primul meu concurs”, pentru copiii între 6 şi 15 ani care nu au mai participat la nici un eveniment de acest fel.

Între 29 noiembrie şi 1 decembrie va fi organizată la cea de-a doua ediţie a Cupei Primăriei Vaslui la şah. Cum şahul este sportul minţii, ar fi păcat să nu vă aduceţi SportPiciul, mai ales că vor fi organizate două turnee: open general şi open până la 12 ani.

Până pe 30 noiembrie îi puteţi înscrie pe cei mici la Cupa Riposta la sabie. Concursurile, desfăşurate pe categoriile sub 9 ani, sub 11 ani şi sub 13 ani, au loc în Sala de scrimă Floreasca din Bucureşti, în perioada 6-7 decembrie.

În această perioadă puteţi să vă înscrieţi prichindelul la Moş Crăciun Aleargă, eveniment distractiv programat pe 6 decembrie, la Mogoşoaia. Înscrierile se vor închide pe 5 decembrie, iar până la acea dată taxa pentru copiii sub 14 ani va fi de 40 de lei, indiferent de momentul înscrierii.

Până pe 30 noiembrie beneficiaţi de taxă redusă la Semimaratonul Braşov, programat pentru 4 aprilie 2015. Tinerii pot participa şi ei, vârsta minimă pentru participare la proba Cursei Populare fiind de 12 ani, iar la proba de Semimaraton şi la cea de Cros fiind de 14 ani.

Tot în această perioadă vă recomandăm să vă înscrieţi SportPicii în cadrul Cupei Transilvania la baschet pentru copii (locurile sunt limitate). Competiţia are loc la Târgu Mureş, pe parcursul a două serii, prima dedicată categoriilor babybaschet (fete şi băieţi), desfăşurată în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2015, iar a doua rezervată meciurilor de minibaschet, feminin şi masculin, programate între 3 şi 7 februarie.

Până pe 1 decembrie puteţi să vă înscrieţi la Cupa Sprint la înot pentru copii, care va avea loc între 6 şi 7 decembrie, în Timişoara. Probele se desfăşoară pe o lungime de bazin (25 m), parcursă în stil liber, spate, bras, fluture, picioare craul, picioare spate, picioare bras şi picioare delfin. Premiile vor fi acordate la categoriile de vârstă 1999 şi mai mari, 2000-2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 şi mai mici.

Tot până pe 1 decembrie puteţi să vă înscrieţi la Cupa 1 Decembrie la judo, care va avea loc pe 6 decembrie, în Bacău. Concursurile se desfăşoară la categoriile de vârstă U16 ani şi U14 ani băieţi şi la categoriile U12 ani şi U10 ani fete şi băieţi.

Până pe 2 decembrie puteţi să vă înscrieţi prichindeii la Cupa Moşului la orientare în alergare. Competiţia va avea loc pe 7 decembrie, în Pădurea Hoia din Cluj. Se va concura în proba de medie distanţă, pe categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16, 18 şi mai mari.

Foto: Radu Cristi

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments