4 beneficii ale dansului în dezvoltarea copilului

Dacă aveți copii, este posibil să vă întrebați care este cel mai bun mod de a canaliza energia aparent fără limite a acestora. În timp ce sporturile tradiționale în echipă reprezintă o modalitate bună de a introduce sportul în viața lor, este posibil ca acestea să nu fie potrivite pentru copiii mai mici sau pentru cei care nu tolerează un efort prea mare. Clasele de dans sunt o alternativă excelentă la sporturile de echipă, dar trebuie să identificați studiourile care oferă cursuri pentru vârsta în care se încadrează copilul dumneavoastră. Specialiștii spun că participarea la orele de dans este benefică pentru toate vârstele.

1. Îmbunătățirea sănătății fizice

Dansul este o activitate fizică cu un ritm alert, iar copiii care iau în mod regulat lecții de dans ar trebui să vadă o îmbunătățire semnificativă a sănătății fizice generale. Potrivit instructorilor de dans de la  Edelweiss Center, practica obisnuită de dans poate crește flexibilitatea, mișcarea, forța fizică și rezistența copilului. Mișcările repetitive pe care le implică pot îmbunătăți tonusul muscular, pot corecta o postură incorectă, pot crește echilibrul și coordonarea și pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară a celor mici. Având o formă aerobică de exerciții fizice, dansul îi poate ajuta pe copiii supraponderali să piardă în greutate și să-și îmbunătățească obiceiurile alimentare.

2. Stimularea abilităților de socializare

Pe langă faptul că este o activitate fizică, dansul stimulează socializarea și aptitudinile de comnunicare ale copiilor, îi învață să lucreze în echipă, să dezvolte un sentiment mai mare de încredere și cooperare și să-și facă noi prieteni:

„Dacă copilul este timid, înscrierea la un curs de dans, poate să îl încurajeze să se apropie de alți copii de vârsta lui și să ajute la reducerea anxietății față de ideea de a întâlni oameni sau locuri noi. Am observat în cei 8 ani de când lucrez cu copiii, că dansul, pe termen lung, duce și la ameliorarea temerilor legate de vorbitul în public”
susține Ruxandra Enăceanu – Tudoraș, fondator al centrului Edelweiss Dance Studio din București, arbitru și antrenor acreditat de Federația Română de Dans Sportiv.

3. Dezvoltarea randamentului școlar

A deveni un dansator calificat necesită abilități de practică, disciplină și concentrare care pot fi utile și în alte domenii ale vieții copilului tău. Lecțiile de dans pot spori creativitatea copiilor mici și îi pot ajuta să dezvolte o apreciere pentru artele vizuale. Elevii care participă în mod regulat la lecțiile de dans tind de obicei să se descurce mai bine din punct de vedere academic decât colegii lor neparticipanți. Studiile recente au demonstrat că studenții care au un background în dans tind să obțină note mult mai mari și să se descurce mai bine în competițiile de matematică și stiintă.

4. Creșterea stimei de sine

Pe măsură ce copiii se adaptează la mișcările și pozițiile necesare dansului, încep să obțină o percepție mai bună asupra corpului lor. Devenind din ce în ce mai confortabili în propria piele, automat se îmbunătățește încrederea și stima de sine. Mai mult, lecțiile de dans pot încuraja copiii să promoveze o atitudine mai pozitivă și să-și exploreze cu ușurință propria exprimare. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru copiii cu deficiențe fizice sau psihice sau pentru cei care încearcă să facă față unor probleme emoționale semnificative.

Pentru detalii legate de cursurile de dans pentru preșcolari și elevi disponibile la Edelweiss Center-Dance Studio din București sunați la 0723 609 306.

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments