Alergarea zilnică pentru copii

<span class="fa fa-user"></span>
Gabriel Solomon
Atletism
2.3K
0

Din ce în ce mai mulţi copii au probleme cu greutatea în România. Aproximativ un sfert dintre copiii de opt ani sunt supraponderali sau obezi, conform unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, în cadrul unui proiect coordonat de OMS. Ce este și mai îngrijorător este rata de creștere procentului de copii spraponderali, ce era 15% în 2009. Comfruntați cu o criză la fel de gravă Anglia, aplică printre altele o metodă extrem de simplă “The Daily Mile – Alergarea de 1.6km zilnică”.via washingtonpost.com

Dincolo de nutriție un lucru care ajută considerabil la îmbunătățirea acestei situații este cu siguranță încurajarea mișcării. Astfel că în multe din școlile din Anglia a fost adoptat modelul “The Daily Mile – Alergarea de 1.6km zilnică“.

running01b

În majoritatea zilelor, cu excepția celor cu vreme extrem de rea, la un moment dat în timpul programului, profesorul ia copii la o alergare în curtea școlii de 1 milă (1.6km). Copii nu se schimbă de hainele normale, nu se cronometrează, nu există clasament, doar aleargă sau merg distanța respectivă.

Îndiferent de infrastructură sportivă, peste 1000 de școli din Marea Britanie au adoptat modelul acesta, ce a fost adotat și de anumite școli din Belgia si Olanda. Guvernul din Scoția ia in considerare chiar să încurajeze modelul și câtre licee facultăți și chiar companii.

Marea Britanie este o țară care a dovedit că investește extrem de mult în sport, lucru care îl vedem și prin rezultatele ultimelor două jocuri olimpice. Cu toate asta la nivelul sportului de masă este clar ca lucrurile sunt mult mai complexe și mai greu de schimbat.
Cele 15 minute de mișcare zilnice nu sunt cu siguranță destule cât să facă schimbare majoră, acest program pare că are un efect de scânteie. Profesorii tind să creadă că copii implicați în program sunt mai dispuși să facă mișcare și în restul timpului, fie că înseamnă să meargă/alerge până acasă sau în cadre mai formale la orele de sport.

Programul este extrem de simplu de implementat și are nevoie de resurse și costuri extrem de mici. Sperăm să vedem acest program preluat și de școli din România.

Dacă doriți să implementați programul găsiti pe thedailymile.co.uk/resources/ informații utile pentru a lansa un astfel de program.

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments