Câteva curse pentru părinţi şi copii, la Bucharest 10 K & Family Run

Bebeluşii atomici, prichindeii energici, adolescenţii sprinteni şi părinţii lor sunt aşteptaţi duminică, 3 aprilie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, pentru o serie de curse dedicate lor în cadrul 10 K & Family Run: Babies Race, Family Run & Walk, Kids & Parents Run.

Pe lângă Cursa de 10 K individual şi Ştafeta 2x 5 K, la care participă adulţii, vor exista şi curse dedicate celor mici:

O tură în jurul Palatului Parlamentului. Participă echipe formate din minimum 2 membri înrudiţi, cel puţin un adult. Unul dintre membri are rol de “căpitan” şi va fi responsabil pentru înscriere şi va primi kiturile de concurs pentru toţi membrii echipei. Relaţia de înrudire sau afiliaţie între oricare doi membri trebuie să fie de gradul 1 sau 2.

Copiii cu vârsta între 5 şi 12 ani, pe categorii de vârstă şi gen, vor lua startul în paralel cu părinţii. Categorie de vârstă:

  • 5-6 ani – 0,8 km
  • 7-8 ani – 0,8 km
  • 9-10 ani – 1,4 km
  • 11-12 ani – 1,4 km

Vor fi desemnaţi câştigători cea mai rapidă fată / cel mai rapid băiat din fiecare categorie de vârstă. Un părinte sau tutore adult poate înscrie separate mai mulţi copii şi poate alerga împreună cu fiecare dintre ei.

IMPORTANT! Înscrierea minorilor se face pe baza certificatului de naştere (copie) şi a adeverinţei medicale, care certifică abilitatea pentru efort fizic a minorului. Copiii cu dizabilităţi vor fi însoţiţi permanent de către un adult / tutore.

Toţi copiii vor fi însoţiţi la înscriere şi ridicarea kitului de concurs de un adult (părinte, tutore sau profesor), care va semna declaraţia de alergare pe propria răspundere.

Câştigătorii vor putea fi premiaţi numai dacă prezintă certificatul de naştere. Organizatorii nu păstrează documentele personale (certificat de naştere, act de identitate etc), ci doar le verifică şi înapoiază imediat posesorilor.

Toţi copiii sub 18 ani trebuie să aducă la înscriere material reciclabil (hârtie, PET-uri). Fondurile adunate din procesul de reciclare vor fi donate pentru plantări în Pădurea Copiiilor.

Copiii care nu vor fi însoţiţi de un părinte pot fi înscrişi în grup. Un tutore adult sau profesor / instructor care însoţeşte grupul de copii (maxim 20 elevi/copii pentru un profesor) va prezenta o declaraţie emisă de o şcoală sau organizaţie sportive (asociaţie, federaţie, club), ce va include sigla şi datele de contact ale organizației, numele, semnătura și datele de contact ale profesorului. Documentul va indica faptul că minorul este membru al organizaţiei sportive, are adeverinţă medicală pentru efort fizic şi poate participa fără taxă la una din cursele Bucharest 10 K & Family Run. Fiecare copil trebuie să aibă o declaraţie din partea părintelui / tutorelui, specificând că are permisiunea să alerge şi să participe la Bucharest 10 K & Family Run pe răspunderea părintelui / tutorelui şi, de asemenea, o declaraţie din partea medicului său.

La cursa de 2x 5K Ştafetă şi Family Run & Walk, unul din membrii echipei / familiei va purta rolul de “căpitan” şi va fi responsabil pentru înscrierea celorlalţi membri. Însă toţi alergătorii adulţi vor semna declaraţia de participare pe propria răspundere.

Va avea loc în interiorul unui corst special amplasat în Piaţa Constituţiei. Copii în vârstă de maxim 18 luni vor concura târâş pe o saltea specială, pe o distanţă de 4,2195 metri. Toţi copiii vor fi învingători şi vor fi premiaţi.

Click pentru înscrieri.

Află care vor fi premiile curselor. Pentru alte detalii vizitaţi site-ul oficial şi pagina de facebook.

Sursă foto: facebook.com/Bucharest10km

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments