Cea mai rapidă mamă la împins căruciorul pentru copii

Atletism
2.1K
0

Când nu sunt ocupate cu pamperşii, supermămicile doboară recorduri mondiale. Este cazul britanicei Jessica Bruce, care a reuşit să termine cei 42,195 de kilometri în timp ce împingea căruciorul în care se afla Daniel Bruce, în vârstă de 7 luni.

Evenimentul s-a petrecut în cadrul Abingdon Marathon, toamna trecută, ne spune runnersworld.com. Reuşita a fost rodul unei munci în echipă, de bază fiind strategia adoptată, axată pe… ritm şi nutriţie: căci micuţul Daniel a tras un pui de somn preţ de 32 de km (un “ritm” de invidiat), apoi s-a energizat cu o gură sănătoasă de lapte (pe la km 33).

Împreuna, cei doi au reuşit să termine maratonul în 3 ore 17 minute 26 secunde, un timp tradus prin record mondial la împins cărucioare, fabulos din orice punct de vedere, dar mai ales dacă-l raportăm la precedentul record mondial: 3:31:45.

O supermămică

Recordul nu este o întâmplare. Înainte de a fi mamă, Jessica era o alergătoare cu un record personal de 2h58min la maraton. În plus, în timpul sarcinii, ea a continuat să alerge până în săptămâna 30 şi a reluat antrenamentele la patru luni după naştere.

Simbioza cărucior-prunc

La rândul lui, Daniel este un companion perfect pentru alergare, căci adoarme aproape de fiecare dată când simte cum căruciorul prinde viteză. În plus, micuţul campion se poate lăuda încă de pe acum că a fost mai rapid decât mama lui, căci a trecut linia de finiş cu o fracţiune de secundă înaintea mamei lui.

Un tată model

Probabil v-aţi întrebat unde se afla în tot acest timp soţul supermămicii. Ei bine, David Bruce se afla chiar alături de cei doi, cântând când era nevoie, sprijinindu-i moral pe parcursul cursei, ba chiar ajutându-l pe Daniel să bea din sticla cu lapte la km 33. Dar fără a atinge căruciorul, căci asta ar fi dus la descalificarea cuplului mamă-fiu.

Un alt record mondial, o altă supermămică

La distanţa de semimaraton, cea mai rapidă mămică la împins căruciorul este Nancy Schubring (SUA), recordul de 1h30min51sec fiind stabilit pe 15 septembrie 2001, la Mike May Races Half Marathon, Vassar, Michigan.

Cursele de cărucioare au ajuns să fie apreciate şi în România, fiind întâlnite la evenimente precum 10K & Family Run, Semimaratonul Internaţional Bucureşti şi Maratonul Internaţional Bucureşti. Dacă vă interesează să atentaţi la doborârea unui astfel de recor mondial, vă atenţionăm că puteţi efectua chiar exerciţii specifice (vezi fotogaleria Stroller Strides Workouts din link).

Altfel de cărucioare, aceeaşi pasiune pentru sport

Există situaţii când cărucioarele nu sunt pentru bebeluşi, ci ascund poveşti tulburătoare. Vă îndemnăm să citiţi două astfel de exemple:

 

 

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments