Cea mai tânără sportivă care a alergat 7 maratoane pe 7 continente

La doar 12 ani, Blanca Ramirez a devenit cea mai tânără alergătoare care termină şapte maratoane pe toate continentele. Iar pentru stabilirea acestui record a avut nevoie de mai puţin de un an. 

Conform foxnews.com, citat de revista Alerg.ro, Blanca Ramirez a doborât la sfârşitul iernii recordul mondial deţinut de Winter Vinecki, care terminase cele şapte curse de maraton până la vârsta de 14 ani.

Blanca Ramirez, americană de origine mexicană, şi-a început “călătoria în alergare” în martie 2014, prin terminarea primului său maraton la Los Angeles, cu timpul de 6 ore şi 59 minute. Au urmat apoi curse în Rwanda (Africa), China (Asia), Paraguay (America), Noua Zeelandă (Oceania), Franța (Europa) şi în Antarctica, pe 19 februarie 2015 (America de Nord şi America de Sud au fost considerate două continente diferite).

Ultimul maraton a fost cel mai greu deoarece a fost alergat în condiţii de temperatură scăzută, dar şi din cauza faptului că penultima competiţie avusese loc cu doar 9 zile în urmă. După Maratonul de la Torcy (Paris) de pe 10 februarie, tânăra a revenit la Los Angeles o zi mai târziu. Dupa abia patru ore în SUA, Blanca s-a îmbarcat în direcția Punta Arenas (Chile). De acolo, a ajuns în Antarctica, unde a alergat pe plaja insulei pustii King George.

“A fost un final foarte dur, iar asta nu numai din cauza maratonului propriu-zis – a trebuit să alerge în frig, peste pietre şi noroi şi în locuri unde ningea”, a povestit Dimas Ramirez, tatăl fetei.

Vezi mai multe despre recordul tinerei pe teamblancausa.com.

Românii nu sunt străini de acest “circuit” – 7 maratoane pe 7 continente. Andrei Roşu a deţinut pentru o perioadă un record Guiness Book, reuşind să alerge 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe cele 7 continente –  toate acestea în 582 de zile.

Sursă foto: teamblancausa.com.

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments