Cei mici aleargă gratis la Maratonul Internaţional Braşov

Atletism
2.2K
0

Dacă ai între 4 şi 14 ani, dacă nu eşti mulţumit de ce ţi-au cumpărat părinţii pe 1 iunie, dacă ştii că prin buzunarele e posibil să bată vântul, atunci spune-le lui mami şi lui tati că totul e în regulă: îşi pot spăla păcatele duminică, 14 iunie, la Cursa Copiilor din cadrul Maratonului Internaţional Brasov. Căci nu există taxă de participare la aceasta alergare dedicatp SportPicilor. În plus, princhindeii sunt îndemnaţi să alerge costumaţi.

Traseu şi probe

 • Cursa Copiilor cuprinde probe pentru copiii între 4-14 ani: de 500 m şi de 1 km, în funcţie de categoria de vârstă.
 • Zona de start şi de finish este Piaţa Sfatului, chiar între Biserica Neagră şi Casa Sfatului.

Locuri disponibile

 • categoria 4-5 ani şi categoria 6-7 ani: 120 locuri disponibile (500 m alergare)
 • categoria 8-9 ani, 10-12 ani şi 13-14 ani: 100 locuri disponibile (1 km alergare)

Taxă

 • Nu există taxă de participare la Cursa Copiilor!
 • Fiecare copil este încurajat să vină la ridicarea kitului cu o jucărie pe care să o doneze cauzei de caritate a evenimentului.
 • Crosul de 5 km permite şi participarea tinerilor de 15-18 ani. Ei trebuie să se înscrie şi să plătească o taxă de participare.

Înscrierile se fac online, prin completarea formularului. Dacă vor rămâne locuri libere, ele vor putea fi ocupate la Sport Expo, în weekendul cursei.

Validare şi ridicarea numărului de concurs

 • Participanţii copii 4-14 ani la cursele copiilor şi participantii copii 15-17 ani la cursa populară de 5km – vor fi însoţiţi la înscriere şi la ridicarea numărului de concurs de un părinte care va completa şi semna formularul de înscriere prin care îşi va da acordul pe proprie răspundere că cel mic este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competiţie în prezenta unui reprezentant al organizatorului şi a unui martor.
 • Înscrierea şi validarea copiilor se poate face şi de către profesorul de sport sau un reprezentant al şcolii pe baza unui tabel completat cu datele copiilor şi semnat de conducerea scolii prin care îşi dă acordul cu privire la participarea copiilor la cros.

Program

 • 23 aprilie-8 iunie – înscrieri online
 • 12-13 iunie – predarea kiturilor de concurs, înscrieri la faţa locului în limita locurilor disponibile; locul predării de kituri şi programul exact vor fi anunţate în curând
 • 14 iunie – 7:00-8:00 – predare kituri (doar pentru participanţii din afara Braşovului şi doar cu anunţare în prealabil)
 • 14 iunie – 16:30 – startul la Cursa Copiilor

Kit de participare. Cei mici vor primi tricoul oficial MIB – un tricou de bumbac (la fel şi în cazul cursei de 5 km)

Alergători costumaţi. Alergătorii de la toate probele (dar mai ales cei mici) sunt invitaţi să folosescă prilejul acestui eveniment de sărbătoare a oraşului şi să se costumeze în personaje recunoscute.

Clasamente. Pentru cursa populară şi cursele copiilor clasamentelele se fac în ordinea sosirii prin biletele înmânate participanţilor la trecerea liniei de sosire.

Detalii despre Maratonul Internaţional Braşov găsiţi pe site-ul oficial, pe pagina de facebook şi pe event-ul primei ediţii. Braşovul intră de anul acesta şi pe harta maratoanelor de şosea din România, alături de Bucureşti, Cluj şi Arad.

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments