Cum să scoţi timpi fabuloşi alergând în şlapi

Atletism
2.1K
0

Poate că timpul 1:23:03 la un semimaraton nu este nemaiîntâlnit. Noi însă nu cunoaştem mulţi alergători care să se laude cu astfel de performanţe. De aceea este fascinant locul 10 obţinut de un neozeelandez de 17 ani la Kerikeri Half Marathon. Secretul vitezei tânărului: a alergat în papuci de cauciuc.

Callum Robertson-Barnes nu este un alergător minimalist, dar ştie să se adapteze la ce-i oferă viaţa. În seara de dinaintea Semimaratonului Kerikeri (Noua Zeelandă), el a constatat că nu-şi găseşte încălţările pentru cursă. Cel mai probabil le uitase în autobuz, cu ocazia unei excursii, cu o lună înaintea semimaratonului – asta a gândit Callum şi apoi a luat decizia inspirată de a alerga în… şlapi.

Nu vrem să-l suspectăm pe rapidul adolescent că ar fi avut o înţelegere cu cei de la Crocs (brand de papuci de cauciuc cu găurele şi curea la călcâi) şi îl credem atunci când spune că hotărârea de a purta aşa ceva în timpul alergării a avut la bază o experienţă anterioară: în acelaşi an participase la o drumeţie având chiar acea pereche de şlapi în picioare. Cu alte cuvinte, să fim mai puţin răutăcioşi când vedem lumea urcând pe munte în papuci…

Callum a declarat pentru The New Zeeland Herald că nu s-a antrenat tocmai temeinic în vedearea semimaratonului: doar câteva alergări pe distanţe scurte şi două “long run”-uri, dar şi ele făcute cu destul de multă vreme înaintea cursei.

În ziua competiţiei a purtat şi sosete pentru a preveni apariţia băşicilor. Nu ştim brand-ul lor, dar înţelegem că şi-au făcut şi ele datoria. Singura flictenă care i-a apărut la unul dintre picioare a fost cauzată, se pare, de chip-ul purtat pentru cronometrare.

Rezultatul ineditelor încălţări de alergare: a lăsat în urmă aproape 1200 de participanţi şi a terminat cu 30 de minute mai repede ca la anterioara prezenţă, la aceeaşi competiţie, în acelaşi an. Asta deşi cursa precedentă fusese mai degrabă un “fun run”.

Să nu ne lăsăm înşelaţi: deşi fără o pregătire specifică pentru o astfel de competiţie, Callum este un tânăr care iubeşte sportul şi îl practică. Pe lista lui de preferinţe: mountain biking, surfing, drumeţii. Nu vă rămâne decât să vă îndemnaţi copiii să facă şi ei astfel de activităţi. Şlapii aveţi timp să-i cumpăraţi mai încolo…

Article Tags

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments