Două recorduri mondiale la 12 ani: Dor Geta Popescu a atins cel mai înalt vârf din America şi cel mai înalt vulcan din lume

AlpinismEscalada
1.7K
0

6893 de metri – atât are cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado. Adică mult. 6960 de metri – atât are Aconcagua, cel mai înalt vârf din America. Adică şi mai mult. Şi doar 12 ani are Dor Geta Popescu, cea mai tânără alpinistă care cucereşte cele două vârfuri, iar asta în decurs de doar două luni.

Vineri, 12 februarie, tânăra româncă s-a întors în ţară, după ce săptămâna trecută reuşea să atingă cel mai înalt vârf din Argentina şi din America (şi cel mai mare din afara Asiei). Iar asta după ce, pe 8 decembrie 2015, reuşea să atingă Ojos del Salado.

În total, Dor Geta Popescu deţine cinci recorduri mondiale de vârstă în alpinismul de altitudine (Ararat, Damavand, Sabalan, Ojos del Salado, Aconcagua). Până acum, desigur…

Pentru cine nu ştie, tânăra Dor este sora Crinei Coco Popescu, o altă alpinistă, deţinătoare de recorduri încă de la vârsta de 10 ani (prima alpinistă care a terminat circuitul Seven Volcanoes). Cele două surori sunt născute la Raşnov şi se antrenează de mici cu tatăl lor.

Conform unui comunicat remis de Clubul Sportiv Montan Altitudine, ambele recorduri mondiale feminine de vârstă pe Aconcagua sunt în România:

  • pe ruta normală, prin Dor Geta Popescu
  • pe ruta Gheţarului Polonez, prin Crina Coco Popescu (februarie 2009)

Sursă foto: captură video

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments