La 11 ani, câştigătoare a unei curse pentru toate vârstele

Peste tot în lume, competiţiile de alergare sunt câştigate, în mod firesc, de persoanele cu vârste în arealul 20-30 de ani. Poate necunoscând datele ştiinţifice, poate ignorând cu “insolenţă” normalul, Olivia Garcia, o puştoaică de doar 11 ani, a călcat în picioare statisticile şi a câştigat, la feminin, o cursă de 5 km desfăşurată în Chicago la începutul lunii.

Pe 1 februarie, competiţia Big Game 10K a inclus şi un cros de 5 kilometri la care au participat persoane de toate vârstele. Cea mai rapidă dintre fete a fost Olivia Garcia (18 minute şi 52 secunde), ea conducând cursa de la un capăt la altul şi terminând cu un minut şi jumătate în faţa locului doi – Tiffany Barret, o alergătoare de 27 de ani, adică de două ori şi ceva mai în vârstă decât micuţa noastră campioană.

15garcia400Olivia a reuşit o clasare bună şi la general, fiind devansată de doar 7 bărbaţi. Performanţă remarcabilă mai ales dacă ne gândim că pe primele 10 poziţii la open s-au aflat persoane la apogeul formei fizice, peste 25 de ani. Excepţie face, desigur, mica noastră atletă. Vezi rezultatele cursei Big Game 5K şi o galerie foto de la eveniment.

Olivia a început să alerge la 9 ani şi şi-a făcut un obicei din a câştiga cursele pentru copii la care participă. Suntem convinşi că “de vină” este şi geneticul, căci la cursa din Las Vegas au mai participat tatăl şi fratele ei de 12 ani, ambii obţinând clasări bune: locul 12 pentru tânărul Jacobi, respectiv locul 13 pentru mai bătrânul Juan (53 de ani), dintr-un total de 285 de alergători de ambele sexe.

Tânăra câştigătoare de la Big Game 5K este departe de a fi atins un vârf al performanţei, mai ales dacă avem în vedere că, spre exemplu, alergătoarele de 800 şi de 1500 de metri vor alerga cel mai bine la 27 de ani. La distanţe mari vorbim chiar de vârste mult mai înaintate. Vezi un articol despre vârsta la care atleţii ating apogeul.

Article Tags

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments