Noi recorduri cu tătici, cărucioare şi sportpici

Poate de plictiseală, poate pentru că sunt părinţi nebunatici – cert este că mămicile şi tăticii de bebeluşi sunt mari amatori de recorduri mondiale.

Vă amintiţi, probabil, de cea mai rapidă mamă la împins căruciorul pentru copii. Aşa cum sigur ne-aţi citit când v-am povestit de tăticul care a reuşit să termine un semimaraton împingând căruciorul în care se aflau copiii săi gemeni, Luke şi Nathan, chiar de ziua lor.

Aflaţi acum că un alt tătic şturlubatic şi sportpiciul lui de doar 11 luni au doborât anul acesta un record mondial la împins căruciorul. Calum Neff îi zice tatălui în vârstă de 31 de ani, Holland Neff este numele fetiţei care a trecut prima linia de sosire a acelei curse, iar timpul recunoscut de Cartea Recordurilor a fost de 1:11:27.

Cei doi au reuşit performanţa la Katy Half Marathon din Katy, Texas. Precedentul record era de 1:13:50 şi fusese stabilit de Travis Boyd la Heroes Half Marathon, în 2013.

Ce a mai adus spectaculos trioul tată-bebeluş-cărucior, pe lângă stabilirea unui record mondial? Runnersworld.com ne spune că a câştigat cursa la o distanţă de aproape 6 minute de urmăritori şi că a folosit un GoPro pentru a emite live în timpul cursei, prin intermediul Periscope. Rapiditate şi inventivitate în egală măsură.

Fericire, gângureli şi ceva peripeţii

Dacă e să credem spusele tatălui, micuţa Holland “a fost fericită pentru probabil 99 la suta din cursă – bătea din palme, gângurea, îşi ridica mânuţele – dar de la kilometrul 16 la 19 a fost puţin cam agitată, o înfăşuraserăm foarte bine, ca să nu-i fie rece, deci probabil că voia doar să se elibereze.”

Dacă starea de agitaţie ar fi intervenit mai devreme, probabil Neff s-ar fi oprit, iar recordul nu ar mai fi existat. Însă pentru că se afla atât de aproape de final, tatăl a ştiut că trebuie doar să mărească ritmul şi să o aducă pe Holland mai repede la linia de finiş. “Cel mai important este ca ea să se simtă confortabil şi în siguranţă. Când auzi plânsul, nimic altceva nu mai contează”, spune tatăl, responsabil.

Neff se gândeşte la acest record de când s-a născut Holland. De altfel, este un tătic cu experienţă în aşa ceva, căci a mai avut rezultate bune şi cu cealaltă fiică a lui, Alessandra, acum în vârstă de 3 ani. Cu ea a reuşit un timp foarte bun de 15:43 la o cursă de 5 km.

Altfel de cărucioare, aceeaşi pasiune pentru sport

Există situaţii când cărucioarele nu sunt pentru bebeluşi, ci ascund poveşti tulburătoare. Vă îndemnăm să citiţi două astfel de exemple:

Sursă foto: guinnessworldrecords.com.

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments