Participanti la evenimentele MPG vor sustine programul umanitar SPRINTEN

<span class="fa fa-user"></span>
Gabriel Solomon
AtletismCiclism
2.4K
1

SPRINTEN este un proiect social dedicat copiilor cu deficiențe motorii, care a luat ființă din dorința de a le oferi cât mai multor micuți șansa de a se bucura de o copilărie din care nu lipsesc jocurile Baba Oarba și De-a v-ați ascunselea, aventurile cu bicicletă sau întrecerile sportive.

În România sunt peste 10.000* de copii pentru care firescul pas şi zburdalnică alergare cotidiană rămân doar un vis frumos, aceştia fiind afectaţi în mişcare sau imobilizaţi din diferite cauze, fie apărute din naştere fie pe parcursul vieţii, ca urmare a unei boli sau a unui accident. Pentru mulţi dintre ei ar putea există soluţii.

Pentru a deschide drumul SPRINTEN şi-au dat mâinile reprezentanţii Fundaţiei PROAM Events, echipa energică a MPG, membrii mereu puşi pe fapte mari ai Fundaţiei Regina Maria, echipa de creaţie cu suflet a agenţiei DDB România, parte a The Group, şi renumiţii doctori Gheorghe Burnei, Raluca Damean şi Mihai Jianu, precum şi mulţi profesionişti, specialişti şi oameni de excepţie, care dacă nu ar fi… nu am mai avea ce poveşti.

Fundaţia PROAM Events va implementa proiectul SPRINTEN la nivelul comunităţilor sportive pasionate de alergare şi de ciclism, în cadrul evenimentelor coordonate de MPG. Prin simplul fapt că oamenii aleg să se bucure de libertatea lor de mişcare, vor putea oferi sprijin copiilor cu deficienţe motorii dându-le şansa de a trăi la rândul lor această minunată experienţă.

Afis SPRINTEN_ok

Fiecare participant adult care vine la competiţiile Riders Club, RUNFEST şi URBATLON contribuie implicit şi la acest proiect social, suma de 5 lei din fiecare taxa de concurs fiind direcţionată către SPRINTEN. Sumele vor fi donate într-un fond destinat implementării soluţiilor medicale pentru cauzele sociale susţinute de SPRINTEN. Fiecare cauza va putea fi sprijinită suplimentar de orice persoană fizică, companie sau asociaţie şi fundaţie în diferite moduri, ce vor fi detaliate pe platforma online dedicată proiectului. Fiecare ciclist sau alergător va putea face sport şi strânge cât mai multe donaţii de la susţinători, rude, prieteni, colegi în numele unui copil care are nevoie de pasul sau SPRINTEN.

„Este un dar nepreţuit să păşeşti pe picioarele tale, să poţi să alergi sau să pedalezi. Odată cunoscută drama copiilor cu deficienţe motorii, captivi într-o lume tristă, plină de durere şi fără perspectivă, nu poţi rămâne indiferent. Prin întreagă să activitate, MPG oferă oamenilor ocazia de a se bucură de frumuseţea mişcării, de natură, de timpul petrecut cu familia şi prietenii. Este deci firesc să ne dorim să aducem această bucurie şi copiilor aflaţi acum în suferinţă, să-i ajutăm să privească spre viitor mai încrezători şi să simtă că nu sunt singuri”, a declarat Sanda Mocuta, directorul general al agenţiei de marketing sportiv MPG.

Fundaţia Regina Maria va asigura selectarea cazurilor sociale ale copiilor şi va implementa soluţiile medicale potrivite, cu sprijinul unei echipe de specialişti în acest domeniu.

Ne implicăm cu bucurie şi entuziasm în acest parteneriat inedit, menit să redea şansa la o viaţă normală copiilor cu deficienţe motorii. Ne dorim să fim un punct de sprijin pentru cei mici şi pentru familiile lor, astfel încât să înceapă să se bucure împreună de fiecare pas, spre o copilărie şi o viaţă fericite
a afirmat Andreea Tudose, directorul general al Fundaţiei Regina Maria.

Dintre specialiştii care se vor implica în proiectul SPRINTEN fac parte trei persoane deosebite şi renumite pentru realizările lor în domeniul medical, şi anume doctorii Gheorghe Burnei, Raluca Damean şi Mihai Jianu.

Profesorul universitar doctor Gheorghe Burnei a reuşit să aducă domeniul ortopediei pediatrice la cel mai înalt nivel, competitiv în Europa şi în lume.

Doresc să mă implic în acest proiect pentru ca toţi copiii din ţară să poată beneficia de cele mai noi metode terapeutice, astfel încât să se poată vindecă şi să îşi poată recupera confortul pentru o viaţă mai bună
ne-a spus prof. univ. dr. Gheorghe Burnei.

Medicul Mihai Jianu a parcurs fără excepţie toate treptele ierarhiei didactice până la cea de profesor, lucrând în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. În calitate de medic primar Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, doctor în Ştiinţe Medicale, Mihai Jianu face parte din echipa care lucrează voluntar în Policlinică Socială a Fundaţiei Regina Maria.

Din dorinţa de a contribui la tratarea copiilor cu deficienţe motorii, m-am implicat în acest proiect pentru a-i ajuta şi pe cei a căror şansă la o viaţă normală o reprezintă oamenii ce vor să facă o fapta bună
a declarat prof. univ. dr. Mihai Jianu.

Medicul primar Raluca Damean are o experienţă de peste 10 ani în problematica piciorului. Studiile efectuate la Viena i-au permis specializarea în tratarea varus equin, afecţiune concretizată printr-o deformare a piciorului, fiind unul dintre puţinii specialişti din România care utilizează metodă Ponseti, o soluţie de tratament non-chirurgicală.

Doresc să mă implic în acest proiect din dragoste faţă de copii şi din dorinţa de a le oferi tuturor şansa unui început frumos în viaţă. La noi în ţară sunt mii de copii cu dizabilităţi motorii dintre care mai mult de jumătate nu au posibilităţi materiale, iar eu cred în şansă lor de a se vindecă
a afirmat dr. Raluca Damean, medic specialist în ortopedie şi traumatologie.

Să faci o campanie comercială, servind astfel scopul de a accelera vânzările pentru un anume produs este, bineînţeles, o mare bucurie. Să faci, însă, o campanie a cărei miză este chiar mai profundă, o campanie care înseamnă primul pas către o viaţă care să redefinească normalitatea pentru un copil, care a fost nevoit să trăiască până acum fără un picior sau fără să se poată deplasa, este cu totul altceva. Suntem foarte motivaţi să facem parte din acest proiect! Este un efort colectiv de amploare şi suntem siguri că vom reuşi să facem ceva deosebit. Pentru început, am dezvoltat identitatea vizuală şi posterul generic al proiectului, iar acum lucrăm la o strategie creativă care să creeze buzz în jurul competiţiilor MPG, să surprindă şi să-i determine pe cât mai mulţi să participe şi, implicit, să-i ajute pe copiii care nu cunosc una dintre bucuriile simple ale vieţii… cea de a merge
a subliniat Roxana Memetea, Managing Partner al agenţiei de creaţie DDB România.

Întreagă desfăşurare de forţe a echipei MPG, a partenerilor săi, cât şi participarea sportivilor la următoarele evenimente din calendarele de ciclism şi alergare – ZIUA B, 18 aprilie şi RUNFEST, 19 aprilie, din pădurea Cernica – vor da o nouă dimensiune proiectului şi un plus considerabil de valoare.

Susţin spiritul sportiv şi proiectul SPRINTEN şi ne ajută să comunicăm în permanentă şi să va informăm postul de radio Itsy Bitsy, în calitate de partener media oficial, alături de partenerii media: Inga Media, Plafar şi Sportnews.ro – Libertatea.ro, Comunicatedepresă.ro, Acasă.ro, Business Days, TV City, Explore Medicine TV, FreeRider, România Pozitivă, Biciclistul, SportPici, Sportivity, Liber în Mişcare, Cicloteque, Orasulm.eu, Greenadventure.ro, 6pack.ro, 4run.ro, Doctor.info.ro şi Superfit şi bloggerii Gabriel Solomon, Florin Chindea şi Robert Dorobanţu.

Va mulţumim pentru susţinere şi va aşteptăm la start!

***
Despre MPG:
MPG implementează proiectele sportive iniţiate de Fundaţia PROAM Events, care susţine iniţiativele dedicate atragerii populaţiei către practicarea recreaţională a unui sport, că mod sănătos şi distractiv de petrecere a timpului liber. MPG este lider de piaţă pe segmentul proiectelor sportive adresate practicanţilor amatori, cu o experienţă de 18 ani în domeniu. Coordonează peste 700 de evenimente sportive, în 70 de oraşe, pe 10 sporturi, acoperind întreg parcursul anului. MPG implementează 3 sisteme naţionale: tenis – www.tenispartener.ro, www.tenis10.ro şi ciclism – www.ridersclub.ro, precum şi un sistem de campionate sportive pe 10 discipline, în Bucureşti, accesat de peste 100 de companii – Romanian Corporate Sports – www.corporatesports.ro. Totodată, proiectul pentru copii Tenis10 – www.tenis10.ro – a fost nominalizat că finalist al European CSR Awards 2013. În ultimii 8 ani, MPG a implementat peste 2.500 de evenimente sportive şi a lansat campanii de comunicare împreună cu mass-media specializate. Detalii despre MPG găsiţi pe pagina oficială: www.mpg.com.ro.

Despre Fundaţia Regina Maria:
Fundaţia Regina Maria este o organizaţie caritabilă dedicată asistenţei medicale integrate pentru persoanele fără venit şi fără asigurare medicală şi persoanelor cu venituri mici din Bucureşti, prin intermediul Policlinicilor Sociale. Misiunea Fundaţiei este de a ajuta persoanele aflate în nevoie prin proiecte şi programe sustenabile şi durabile în domeniile sănătăţii, educaţiei şi culturii. Viziunea echipei Fundaţiei este de a crea o lume mai bună, în care dragostea de semeni se traduce prin puterea exemplului personal, prin grijă şi acţiune, de la toţi cei ce pot, pentru ajutorarea celor care au nevoie. Fundaţia Regina Maria oferă ajutor mai multor categorii de persoane defavorizate prin intermediul Policlinicii Sociale – Baba Novac, deschisă în iunie 2011, care are servicii medicale integrate, servicii psihologice şi servicii sociale. Rezultatele se traduc în peste 1.500 de pacienţi îngrijiţi gratuit anual, peste 5.000 de servicii medicale gratuite oferite de o echipă de 27 cadre medicale voluntare şi peste 100 de voluntari. La sfârşitul lunii mai 2015, Fundaţia Regina Maria va inaugura cea de-a două Policlinică Socială – Sala Palatului, cu 12 specialităţi medicale şi accent pe servicii stomatologice, de imagistică şi ginecologie pentru persoanele cu venituri mici. Detalii găsiţi pe pagina oficială: www.fundatiareginamaria.ro.

Despre DDB:
DDB România este agenţia de creaţie a grupului de comunicare The Group, lider al industriei de comunicare din România. The Group gestionează comunicarea pentru mai mult de 200 branduri locale şi internaţionale. Detalii găsiţi pe pagină oficială: www.thegroup.ro.

Sursa: *Statistică publicată pe website-ul oficial al Direcției Generale de Protecție a Persoanelor cu Handicap, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale: www.anph.ro.

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments