Prima junioară din România la Mondialele de Triatlon

Andreea Teodora Bălan a devenit prima sportivă din România care a participat la un Campionat Mondial de Triatlon rezervat juniorilor. Tânăra a concurat în această toamnă la ITU World Triathlon Grand Final Chicago, la categoria de vârstă 16-19 ani.

În urma concursului desfăşurat în Statele Unite ale Americii, Andreea a terminat pe poziţia 48 la categoria ei de vârstă (timp total: 1h06min16sec). Calificarea la Campionatul Mondial, premieră pentru ţara noastră, a fost reuşită datorită clasării pe locul 26 din 60 de participante (cu un timp total de 1h08min59sec) la Campionatul European de Triatlon de la Geneva, din luna iulie. Doar primele 30 de competitoare de la Geneva s-au calificat pentru Mondialul din Chicago.

Legitimată la Clubul Sportiv Olimpia, Andreea Bălan a urcat deja pe podium în competiţii naţionale şi balcanice. Printre performanțele sale se numără locul 1 la Campionatul Balcanic din Turcia (2012) şi medalia de aur la Triathlon Challenge Mamaia (2013). De menţionat că tânăra a urcat pe podium chiar la prima ei competiţie de triatlon.

(sursă foto: facebook.com/balan.andreea.52)

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments