Primele 3 curse de ciclism pentru copii în 2016

Ciclism
3.1K
1

Sezonul 4 al Riders Club le aduce amatorilor de ciclism mountain bike şi SportPicilor 15 curse, programate din martie până în noiembrie. Evenimentele se desfăşoară în regiuni pitoreşti de şes, deal şi munte. Calendarul competiţional pentru 2016 se lansează cu trei concursuri MTB: Urban Trail XCC, Ziua B şi La Broaşte.

  • Urban Trail XCC va avea loc în prima lună de primăvară. A doua ediţie a cursei este susţinută de Freerider.ro şi va avea loc pe 26 martie, în cadrul Salonului Bicicletei, în complexul Romexpo din Capitală. Concursul este de tip Cross Country Short Circuit şi se va derula pe un teren special amenajat pentru a pune la încercare toate abilitățile riderilor pe parcursul a 12 kilometri: viteza, îndemânarea și capacitatea de a aborda tehnic unghiurile ascuţite şi rampele din cursă.
  • Ziua B va avea loc pe 16 aprilie şi este primul maraton din calendarul Riders Club. Evenimentul este susținut de Gatorade. La competiţie sunt invitaţi atât riderii mari cât şi cei mici, începând cu vârsta de 6 ani, pasionaţi de pedalat pe cărări în aer liber, zona de start fiind amenajată în pădurea Cernica-Pantelimon, în cadrul Extreme Park, cu multiple facilităţi şi zone de relaxare oferite tuturor participanţilor. Va exista un traseu mai uşor, de 17 kilometri, destinat începătorilor, precum şi un traseu tandard, cu lungimea de 41 de kilometri.
  • La Broaşte este cel de-al doilea maraton al anului în comunitatea Riders Club. Susţinut de Bosch, evenimentul are loc pe 28 mai şi oferă 3 trasee: 17 kilometri, de care se pot bucura începătorii şi copiii; 23 kilometri, un traseu bine condimentat pentru o plimbare mai lungă în aer liber; 46 kilometri, pentru cei mai antrenați dintre cicliști, care vor să dea curs provocărilor unei curse lungi de MTB. Zona de start este aşezată pe islazul localităţii Sitaru, iar traseele vor trece prin zona Pădurii Căldăruşani.

Înscrierile la concursurile din calendar se pot face online pe www.ridersclub.ro, pe pagina dedicată fiecărui eveniment. Locurile sunt limitate.

Calendarul Riders Club 2016 (cuprinde evenimentele confirmate până în acest moment)

Luna Eveniment* Tip eveniment Varsta minima Localitatea
16 APR ZIUA B MPG 6 ani Cernica, Ilfov
28 MAI La Broaste MPG 6 ani Caldarusani, Ilfov
18 IUN Topoloveni Summer Tour MPG-RJ 6 ani Topoloveni, Arges
2 IUL Livada cu Ciresi MPG-AN 6 ani Paulesti, Prahova
16 IUL Lupii Dacilor – Trofeul Muscelului MPG-RJ 6 ani

(inscrieri gratuite la fata locului)

Campulung, Arges
6 AUG Dumbrava cu Margaritar MPG 6 ani Comana, Giurgiu
20 AUG Bucovina MTB Maraton Afiliat 6 ani Gura Humorului, Suceava
3 SEPT Marathon MTB Bicaz Afiliat 6 ani Bicaz, Neamt
25 SEPT Haiduci si Domnite MPG 6 ani Moara Vlasiei, Ilfov

Article Tags

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments