Record mondial la 6 ani – de trei ori

Atletism
2.3K
1

Nici nu a terminat bine de băut şampania pentru copii deschisă în august la doborârea recordului mondial pe distanţa de 5 km (stabilit tot de el în primăvară), că Jaden Merrick şi-a îmbunătăţit performanţa cu peste 90 de secunde toamna aceasta.

Nu ştim ce cărţi de dezvoltare personală a citit Jaden Merrick, însă puştiul din Hudson, Iowa (Statele Unite) a dus la un nou nivel conceptul de “autodepăşire”: pe vremea când avea 6 ani a reuşit să doboare de trei ori recordul pe distanţa de 5 km.

În aprilie 2014 a obţinut prima performanţă, sinonimă cu recordul mondial la categoria sa de vârstă: puţin peste 25 de minute pe distanţa de 5 km.

În luna august, la Irish Fest, a coborât sub borna “25”, reuşind un timp de 24 minute 07 secunde.

La începutul toamnei, înainte ca gustul noii sale victorii să se fi dus, Jaden şi-a spulberat precedentul record: 22 minute 26 secunde la Saturday’s Park to Park 5K în Waterloo, Iowa, conform runnersworld.com.

Scurt istoric al micului alergător

Brent Merrick, tatăl lui Jaden, spune că fiul lui a început să alerge pe când avea 3 ani: “Iubeşte mişcarea şi nu a fost niciodată împins de la spate să alerge. Încă de când a aflat ce este un cronometru, a vrut să fie cronometrat în timp ce alerga în jurul casei, iar după ce a împlinit vârsta de 4 ani şi-a manifestat dorinţa de a participa la curse”.

Park to Park a fost a opta cursă de 5 km la care participă Jaden. Micuţul recordman aleargă săptămânal între 15 şi 30 de kilometri şi merge cu bicicleta între 30 şi 60 de km.

Veşti proaste, veşti bune

Vestea proastă pentru Jaden: nu-şi va mai putea doborî propriul record mondial la categoria de vârstă 6 ani, deoarece luna aceasta a suflat în lumânărele şi a mâncat din tortul pe care scria “7”. Nu poate spera decât că un alt puştan de 6 ani, plictisit de maşinute şi de Pokemon, va face asta în perioada următoare.

Vestea bună pentru el: actualul record mondial la categoria de vârstă 7 ani – tot pe distanţa de 5 km – îi aparţine lui T. J. Hansen (Statele Unite) şi este de 20 minute 59 secunde, deci o nouă provocare pentru Jaden.

Sursă foto: KWWL/NBC

Article Tags

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments