Sport gratuit pentru copii

Cu ocazia campaniei “Venim în şcoala ta!”, copiii cu vârste între 6 şi 12 ani se pot înscrie gratis în Centrul de Copii şi Juniori pentru a practica în mod organizat atletism, baschet, handbal, rugby, volei şi şah. Campania se desfăşoară în 44 de şcoli bucureştene, iar înscrierile se fac până pe 31 octombrie.

Campania li se adresează celor mici, în încercarea de a-i determina să se înscrie în Centrul de Copii şi Juniori. Sloganul din acest an: “Faci sport, eşti cool! Hai şi tu!”.

Înscrierile se pot face online aici. După perioada de înscriere urmează două săptămâni de teste de aptitudini (1-15 noiembrie), pentru a fi identificaţi viitorii performeri ai Capitalei.

Centrul de Copii şi Juniori este organizat pe sectoare. Există coordonatori pe fiecare zonă şi locuri unde îşi desfășoară fiecare antrenamentele. O grupă are între 15 şi 20 de sportivi, iar profesorii-antrenori şi coordonatorii sunt remuneraţi diferenţiat, în funcţie de gradul lor de implicare.

Vezi o listă cu locurile unde pot face sport cei mici, precum şi datele de contact ale profesorilor-antrenorilor implicaţi în proiect: aici.

Campania “Venim în şcoala ta!”, parte din programul “Educaţie prin sport – Sănătos şi Campion”, este un proiect demarat anul trecut de Primăria Municipiului București prin Clubul Sportiv Municipal București (CSMB). Programul “Educație prin sport – Sănătos și Campion” a fost lansat în toamna anului 2013. De la un număr de 114 copii înscriși în august 2013, s-a ajuns, în numai 7 luni, la o cifră record de 6.400 de elevi participanţi la cele 6 ramuri sportive incluse în program.

Din competițiile interșcolare organizate în cadrul programului, reprezentanții Clubului Sportiv Municipal București urmăresc să aleagă copiii cu potențial pentru a se impune în sportul de mare performanță.

Detalii despre campania “Venim în şcoala ta!” găsiţi aici.

Anul acesta, Ministrul Culturii a anunţat ca se încearcă o creştere a numărului de ore de educaţie fizică în şcoli, ţinta fiind 4 ore pe săptămână. Începutul noului an şcolar nu a arătat însă modificări în acest sens.

sursă foto: CSM Bucureşti Oficial – Facebook

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments