SportPicii fac mişcare gratis la Ziua Sportului

Tinerii normali şi cei cu nevoi speciale vor concura vineri, 22 mai 2015, începând cu ora 09:00, în Parcul Florilor din Şoseaua Pantelimon, Bucureşti. Cu ocazia evenimentului Ziua Sportului, copiii dornici să alerge, să joace fotbal, şah sau tenis de masă, să cânte sau să danseze sunt aşteptaţi la Liceul Tehnologic Special nr. 3, şos. Pantelimon nr. 299 (vizavi de Spitalul Sf. Pantelimon). Persoanele care doresc să participe ca voluntari sunt rugate să se prezinte în jurul orei 9:00 în zona de concurs.

Probele competiţiei:

  • cros (băieţi: 1500 m, fete: 1000 m)
  • tenis de masă
  • şah
  • mini-fotbal
  • probă artistică la alegere: muzică, teatru, pantomimă, dans (sportiv, folcloric, modern sau de societate)

Înscrierile pe echipe se pot face online, până pe 20 mai. Vezi şi regulamentul de participare.

Acţiunea vizează integrarea în societate, prin intermediul sportului, a copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale (cu deficienţe – de auz, de vedere şi deficienţe mintale, precum şi cei care provin din familii/ medii defavorizate). Ei vor concura alături de copiii şi tinerii normali într-o competiţie în care sportul învinge barierele.

Pentru că fiecare dintre ei este talentat într-un anumit domeniu, acţiunea reuneşte mai multe ramuri sportive şi artistice într-o singură competiţie, pentru a da fiecărui copil posibilitatea de a arăta celorlalţi că poate concura, de la egal la egal, cu cei fără dizabilităţi. De asemenea, competiţia vizează implicarea copiilor cu nevoi speciale, a profesorilor, elevilor şi a altor voluntari în cadrul acestui proiect ce promovează includerea în comunitate a copiilor defavorizaţi.

Voluntarii, elevii şi profesorii sunt aşteptaţi în jurul orei 9:00, la Liceul Tehnologic Special nr. 3, Şos. Pantelimon nr. 299 (vizavi de spitalul Sf. Pantelimon), pentru a ridica tricourile.

Detalii pe site-ul evenimentului.

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments