Tabără medievală pentru copii

Fără calculator, televizor, supermarketuri, aglomeraţie, dar cu aer curat de munte şi, mai ales, cu multă mişcare – aşa se anunţă a şasea ediţie a Taberei Medievale pentru Copii din Ţara Bârsei. În perioada 31 august-6 septembrie, SportPicii vor participa la o serie de ateliere şi activităţi recreative: tir cu arcul, scrimă cu spadă medievală, excursii şi drumeţii.

Un studiu publicat în Statele Unite arată că, în medie, tinerii din ziua de azi aleargă o milă cu 90 de secunde mai încet decât putea cineva de aceeaşi vârstă în urmă cu 30 de ani. Motivul principal pentru declinul formei fizice a tinerelor generaţii: obezitatea. Soluţia pentru rezolvarea acestei probleme: mai multă mişcare pentru cei mici.

SportPici.ro vă prezintă prilejul perfect pentru a vă ţine prichindeii ocupaţi cu activităţi şi distracţie şi vă anunţă că încă se mai pot face înscrieri la a şasea serie a Taberei Medievale pentru Copii. Tabăra este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani şi se va desfăşura la începutul acestei toamne, în satul Şirnea, Comuna Fundata.

Cei mici se vor bucura de minunata privelişte a Masivului Bucegi şi a Pietrei Craiului şi vor avea la dispoziţie o serie de activităţi:

  • atelier de spadă medievală (iniţiere în mânuirea spadei medievale, strategii de atac, paradă şi retragere, codul medieval al onoarei şi al curajului)
  • atelier de tir cu arcul (învăţarea tehnicilor de tragere pentru fiecare viitor Robin Hood)
  • excursii şi drumeţii (împrejurimile taberei – Fundata, Șirnea, Moeciu de Sus – oferă numeroase oportunități pentru drumeții; interesante sunt vizitele la Hodăiță şi la Stână unde copiii pot învăța lucruri interesante despre plante, animale și viața oamenilor de munte)
  • atelier de pictură şi heraldică medievală
  • atelier de improvizaţie şi teatru medieval
  • atelier de realizare manuală a hârtiei
  • ceremonia de învestire (în ultima seară va fi înălţat un foc de tabără în jurul căruia se va cânta şi dansa)

Detalii despre cazare, preţ şi înscriere găsiţi pe site-ul evenimentului şi pe pagina de facebook.

La sfârşit de august, SportPicii pot participa la tot felul de competiţii sau evenimente care implică mişcarea: Tabăra Micii Cercetaşi, Rowmania Delta Triathlon, Harghita Trail Running, Crosul Caritabil Sortilemn, Maratonul Olteniei (MTB şi alergare). Detalii aici.

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments