Un copil cu paralizie cerebrală a terminat un triatlon

Triatlon
2.2K
0

Are doar 8 ani, suferă de paralizie cerebrală, dar a reuşit vara aceasta să termine un triatlon folosind doar un cadru metalic, fără ajutor din partea cuiva.

Bailey Matthews provine din Doncaster, Anglia, iar luna trecută a reuşit să finalizeze primul lui triatlon, cu ocazia competiţiei Castle Howard Triathlon din North Yorkshire, scrie Yorkshire Post. În total: 100 metri înot, 4 kilometri pe bicicletă şi 1,3 km alergare.

Tânărul a folosit un cadru metalic special adaptat pentru această cursă, dar ultimii 20 de metri i-a parcurs fără ajutorul dispozitivului. A căzut de două ori, dar s-a ridicat de fiecare dată şi a terminat pe propriile picioare. De altfel, Castle Howard Triathlon este recunoscut pentru terenul accidentat, dificil chiar ţi pentru persoanele fără afecţiuni fizice.

La vârsta de doar 18 luni, Bailey a fost diagnosticat  cu o formă de paralizie cerebrală, afecţiune neurologică ce afectează mişcările şi coordonarea. Tânărul a pornit în această încercare de a termina unul dintre cele mai grele triatlonuri din UK după ce tatăl său, Jonathan Matthews, triatlonist şi el, şi-a împins fiul într-un scaun cu rotile, cu ocazia unei alergări săptămânale în parc.

“O doamnă ne-a întrebat dacă a făcut-o pentru a obţine o sponsorizare, dar el a făcut-o doar pentru că era ceva ce îşi dorea foarte mult”, spune tatăl lui Bailey.

Julie, mama tânărului, mărturiseşte: “Am încercat întotdeauna să-l convingem că dacă e ceva ce-şi doreşte să facă, atunci nu există “nu pot”.”

Alte poveşti tulburătoare

Tineri şi neliniştiţi

  • La doar 12 ani, Blanca Ramirez a devenit cea mai tânără sportivă care a alergat 7 maratoane pe 7 continente.
  • La 11 ani, Olivia Garcia a câştigat o cursă pentru toate vârstele. Adică a fost mai rapidă decât atleţi antrenaţi, chiar şi de două ori mai în vârstă.
  • Kayla Montgomery aleargă deşi suferă de scleroză multiplă şi nu-şi simte picioarele.
  • Callum Robertson-Barnes a obţinut locul 10 la un semimaraton alergând în şlapi.
  • Zen Shimane face escaladă la vârsta la care alţii poartă încă pamperşi.
  • Joshua Manning, un adolescent care suferă de autism, găseşte o “evadare” în alergările pe distanţe lungi.

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments