Unde fac mişcare copiii în luna aprilie

Din cele aproape 30 de evenimente dedicate copiilor în luna aprilie: câteva crosuri gratuite, prima cursă de biciclete pentru copile, fete şi femei, o cursă pentru părinţi cu bebe în cărucior / baby-wrap, Color Run (cei mai veseli 5 kilometri din lume), înscrieri la Tabăra de vară pentru cercetaşi organizată de Ministerul Apărării Naţionale, un eveniment de role, skateboarduri şi biciclete, un cantonament de squash, orientare în alergare şi orientare pe MTB. 

  • Lista poate suferi modificări. Vom reveni cu update-uri pe măsură ce aflăm de existenţa altor evenimente dedicate celor mici.
  • Nu uitaţi să consultaţi secţiunea Calendar a site-ului, cu toate evenimentele dedicate copiilor anul acesta.
  • În fiecare vineri, în Parcul Tineretului din Capitală, se desfăşoară Jocurile copilăriei. Adică De-a v-aţi ascunselea, leapşa, şotron, Frunza, Mima, Ţară, ţară, vrem ostaşi, Raţele şi vânătorii ş.a.m.d.

Miercuri, 8 aprilie, începând de la ora 18:00, sunteti  invitaţi la Şcoala Altfel pe două roţi, o plimbare cu bicicletele în Parc. Tura este probono şi face parte din activităţile propuse pentru săptămâna Scoala Altfel. Evenimentul se va desfăşura pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală sau într-un alt parc din apropiere. La finalul turei veţi afla povestea celor doi fraţi, Aerul şi Apa, precum şi a unor evenimente precum Ziua Mondială a Apei şi Ziua Pământului. Tura este gratuită şi este deschisă tuturor, copii sau adulţi.

Vineri, 10 aprilie, este o zi de schi şi snowboard. TcS Snow Day #16 va avea loc la Sinaia. Eveniment sub egida Tabere cu Suflet.

Arena Eross Zsolt din Miercurea Ciuc va fi scena celei de-a 10-a ediţii a concursului de judo pentru băieţi şi fete Memorialul “Tanczos Gall Jozsef”. Evenimentul se derulează în zilele de 17-18 aprilie.

Pe 18 aprilie va avea loc o cursă a copiilor, intitulată Duatlon Junior, în cadrul Pegas Duatlon Buftea. Înscrierile sunt gratuite.

Până pe 19 aprilie, elevii din clasele VI-VII şi IX-XI se pot înscrie la Tabăra de vară pentru cercetaşi, ce se va desfăşura în perioada la Predeal, în perioada 5 -12 iulie.

Pe 19 aprilie, cei mici sunt aşteptaţi la concursul de înot Cupa Primăverii, ce va avea loc la Viva Sport Club. Program: ora 10:00 – grupele de începători (concurs cu premii); ora 16:00 – grupele de avansaţi (concurs cu cronometrare şi premii). Taxa de participare: 50 lei.

În judeţul Harghita, la Miercurea Ciuc, Huni Squash School organizează Junior Squash Camp, în perioada 15-17 aprilie. Este vorba de un cantonament de squash pentru copii – primul de acest gen din România. Participă copiii cu vârste de 10-16 ani.

Sâmbătă, 18 aprilie, se vor face înscrierile la Cursa Copiilor Cora, între orele 11:00 şi 19:00, în Zona Expo de la Cluj Arena. Kitul de participare constă într-un tricou şi vor fi acordate şi medalii de finişer. Cursa face parte din Maratonul Internaţional Cluj, ce are loc pe 19 aprilie.

Pe 18-19 aprilie se desfăşoară Cupa Miercurea Ciuc la squash. Evenimentul le este dedicat următoarelor categorii: Juniori Fete, Juniori Băieţi, Seniori şi Veterani. Înscrieri până joi, 16 aprilie.

Duminică, 19 aprilie, are loc Cupa Codrii Vlăsiei la orientare în alergare şi pe MTB (MTB-O). Evenimentul are loc la Snagov Parc (comuna Ciolpani, jud. Ilfov). Tinerii peste 14 ani se pot înscrie până joi, 16 aprilie.

Road Grand Tour 2015 începe sâmbără, 18 aprilie, primul concurs fiind dedicat copiilor. Traseul este în jurul stadionului Lia Manoliu, în lungime de 1 km, perfect asfaltat. Maşinile nu au acces acolo, singurele mijloace de transport permise fiind rolele, skateboard-urile şi bicicletele. Înscrierea la Road Grand Tour Kids Edition este GRATUITĂ şi se face la faţa locului, dar şi pe site-ul www.roadgrandtour.ro.

Pe 19 aprilie, în cadrul Runfest Cernica, vor avea loc şi curse pentru cei mici: Copii 2 km (6-9 ani) şi Juniori 4 km (între 14 şi 17 ani). Înscrieri până pe 15 aprilie.

Duminică, 19 aprilie, va avea loc Crosul caritabil IaşiBike. La crosul de 7 km vor putea alerga şi tinerii peste 14 ani. Data limită pentru înscrierile online este 16 aprilie 2015, ora 23:59. Încrierile se pot face şi în ziua competiţiei, începând cu ora 10:00.

Tot pe 19 aprilie, ne urcăm pe biciclete la Bucşani, cu ocazia TcS Bike Day #3. Eveniment sub organizat de Tabere cu Suflet.

În perioada 24-25 aprilie se desfăşoară a treia ediţie a evenimentului Alege Sportul – Zilele Sportului la Cluj. Aproximativ 20 de ramuri sportive vor fi reprezentate în Parcul sportiv Iuliu Haţieganu.

Pe 24-26 aprilie se desfăşoară Salonul Calului, eveniment ecvestru susţinut de Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României. În cadrul ediţiei a IV-a, cei prezenţi se vor putea bucura de prezenţa lui Mihai Găinuşă şi a lui Codruţ Kegheş, care vor introduce probe amuzante precum: “proba în oglindă” cu ponei, dedicată copiilor, “ştafeta cu urmărire” şi altele. Vineri, accesul este gratuit. La concurs participă profesionişti, dar şi amatori, sportivi debutanţi, juniori şi copii.

Bebeluşi şi adulţi mărşăluind, copii alergând la cros sau făcând alte 7 sporturi, numere muzicale realizate de trupe compuse din copii – adică Jocurile Cartierului, ediţia a V-a. Fiecare copil va primi un tricou special pentru sport, diplomă de participare, medalie şi o carte. Primii trei clasaţi de la fiecare probă vor primi câte un premiu, constând în cărţi (30 de premii). Toţi copiii vor participa la o tombolă cu materiale sportive şi educative. Evenimentul va avea loc pe 25 aprilie, în cartierul Costeasca din Bucureşti, pe strada Amintirii, între 8:30 şi 13:30.

Pe 25 aprilie ne colorăm din cap până-n picioare la ediţia de Bucureşti a Color Run. Înscrieri până pe 15 aprilie.

Tot pe 25 aprilie va avea loc Tabere cu Suflet Snow Day #17, la Sinaia. Se va schi şi se va face snowboarding în Valea Dorului. Înscrieri până miercuri, 22 aprilie. Nivel minim: Mediu / Avansat.

Pe 25 aprilie, cu ocazia evenimentului Timotion, copiii vor putea alerga şi ei în cadrul Crosului Visma (5-6 km). Copiii cu vârsta de până la 12 ani vor putea participa doar dacă sunt însoțiți de un părinte / tutore, iar acesta aleargă împreună (lângă) minor, pe toată durata cursei. De asemenea, vor mai exista probe precum Cursa pentru începători (<2km), Cursa pentru părinţi cu bebe în cărucior / baby-wrap şi Cursa Rotary “Distracţie pe roţi”. Participarea este gratuită pentru copiii sub 12 ani. Înscrieri online (până pe 18 aprilie) sau la faţa locului (în ziua cursei).

Sâmbătă, 25 aprilie, pornim pe biciclete de la Comana, cu ocazia TcS Bike Day #4. Eveniment sub organizat de Tabere cu Suflet.

Semimaratonul Iaşi programat pe 26 aprilie va permite inclusiv participarea celor mici, cu ocazia Cursei Populare de 2,5 km (copii 15-17 ani şi adulţi – înscrieri online), respectiv a curselor pentru copii (6-14 ani; înscrieri la faţa locului).

Primul concurs de ciclism feminin din România şi-a deschis înscrierile, care se pot face online pe www.roadgrandpink.ro până pe 24 aprilie 2015. Road Grand Pink va avea loc pe 26 aprilie în Otopeni şi le este dedicat copilelor, fetelor şi doamnelor.

Copiii vor putea şi ei participa, însoţiţi obligatoriu de unul dintre părinţi, la Cernica Spring Trail Running, pe 26 aprilie. Probe: maraton, semimaraton şi cros (10,5 km).

CURSE VIITOARE (din alte luni)

În această perioadă îi puteţi înscrie pe cei mici la una dintre cele 6 serii ale Taberei medievale pentru copii. Seriile se vor desfăşura în iunie-august, în comuna Fundata, satul Şirnea, jud. Braşov. Cei mici se vor bucura de minunata privelişte a Masivului Bucegi şi a Pietrei Craiului şi vor avea la dispoziţie o serie de activităţi: atelier de spadă medievală, atelier de tir cu arcul şi altele.

În perioada 1-3 mai încălecăm pe biciclete, căci participăm la Tura Velo de la Sasca Română. Eveniment organizat de Tabere cu Suflet.

Pe 9 mai va avea loc EcoKids, o cursă destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 17 ani. Înregistrarea participantilor se va face la fata locului, pe 8 mai sau dimineaţa de 9 mai. Cursa se va desfăşura în centrul satului Moieciu de Sus. Copiii vor parcurge diferite distanţe, în funcţie de categoria de vârstă. Cursa EcoKids va începe la ora 16:00.

Pe 10 mai, cei mici sunt aşteptaţi în faţa Stadionului Emil Alexandrescu din Iaşi, începând cu orele 11:00, pentru a da startul evenimentului Cros pentru şcoli. Alergătorii vor parcurge distanţa aleasă (1k, 3km, 5km sau 8km). Înscrierile se fac până pe 26 aprilie. Vor fi premiate şi galeriile.

Pe 9 mai sunteţi aşteptaţi la crosul Gabriela Szabo Runfest, organizat la Bistriţa. Înscrierile sunt gratuite. Aflat la a X-a ediţie, concursul li se adresează tuturor iubitorilor de sport. Înscrierile sunt deschise până pe 6 mai şi se fac pe pagina oficială a evenimentului. Pentru copii şi juniori există curse de 2, respectiv de 4 km. La cursa pentru Copii se pot înscrie picii între 10 şi 15 ani, iar în cursa pentru Juniori se pot înscrie adolescenţii între 16 şi 17 ani.

Duminică, 10 mai, este o nouă zi de “biclat”, cu ocazia TcS Bike Day #6. Unde? La Vulcanii Noroioşi. Eveniment organizat de Tabere cu Suflet.

Sâmbătă, 16 mai, va avea loc Cursa Copiilor din cadrul OMV Petrom Bucharest Half-Marathon (Semimaratonul Bucureşti). Pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 13 ani, gratis. Evenimentul va avea loc în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Duminică, 17 mai, va avea loc Cursa Populară din cadrul OMV Petrom Bucharest Half-Marathon (Semimaratonul Bucureşti). Pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani (gratis sau contra cost, în anumite condiţii). Evenimentul va avea loc în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Duminică, 17 mai, vizităm localitatea Căldăruşani pe biciclete, cu ocazia TcS Bike Day #7. Eveniment organizat de Tabere cu Suflet.

Cei mici sunt aşteptaţi la Comana Bike Fest în perioada 23-24 mai, cu ocazia unui eveniment organizat de Tabere cu Suflet.

Nu uitaţi că s-au deschis înscrierile la Pegas Triatlon Buftea, eveniment programat pe 13 iunie şi care va avea şi o secţiune dedicată celor mici, pe categorii de vârstă din intervalul 3-12 ani. Înscrierile la Cursa Copiilor sunt gratuite.

În weekend-ul 19 – 21 iunie 2015 va avea loc, la Cluj-Napoca, prima ediţie a turneului de fotbal pentru copii şi juniori, Napoca Junior Cup. Competiţia se va desfăşura pe terenurile sintetice oferite de Baza Unirea din Cluj. Întrecerea este programată pe următoarele categorii de vârstă: U10, U11, U12 şi U13.

Pe 20 iunie va avea loc, cu ocazia No Stress Triathlon offroad, Mogoşoaia, un cros pentru copii. MiniCROSS No STRESS Copii le este adresat SportPicilor cu vârste între 6 şi 12 ani. Înscrierile se pot face până pe 10 iunie, taxa de participare fiind GRATUITĂ.

Până pe 27 iunie îi puteţi înscrie pe cei mici la concursul de alergare Cozia Junior, destinat copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani. Înregistrarea copiilor se face online şi este gratuită. Cozia Junior va avea loc sâmbătă, 4 iulie, ora 16:00, în Campingul Mănăstirii Turnu. Toţi copiii care trec linia de sosire vor primi medalia de participare.

Sursă foto: corporeanima.ro

Article Tags

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments