Unde fac mişcare copiii în luna decembrie

Ce trebuie să faci în decembrie, copil fiind, dacă vrei să vină la tine Moşii (Crăciun, Gerilă, Nicolae): să alergi cu clopoţeii în mână, să participi la bătăi cu perne (bătaia e ruptă din rai, nu?), să fugi în costum de Moş Crăciun, să participi la ştafete şi crosuri, să înoţi ca un peştişor, să vii la taberele de schi, să fii cât mai marţial şi disciplinat (kung fu, judo şi taekwondo), ager la minte şi pansiv (şah), precis şi reactiv (floretă şi sabie). Noi îţi prezentăm o listă cu 30 de activităţi, iar tu trebuie doar să ne asculţi şi să faci mişcare.

Până pe 1 decembrie, adulţii pot să-şi procure biletele pentru Christmas Show, un spectacol ecvestru de Craciun ce va avea loc pe 6 decembrie, în Târgu Mureş, şi la care participarea copiiilor este gratuită. Din program: demonstraţie de dresaj în oglindă (prezentată de Moş Crăciun şi Crăciuniţe călare), ştafetă – o probă distractivă pentru copii, o probă de obstacole în tandem şi săritura în înalţime (până la 1,70 m). Cei mici se vor putea bucura de plimbări gratuite cu Rudolph, poneiul clubului, deghizat în ren, iar la finalul show-ului, Moş Crăciun va aduce cadouri.

Până pe 1 decembrie au loc înscrierile la Cupa Transilvania la Taekwondo. Evenimentul le este dedicat inclusiv juniorilor 3, 2, 1 (masculin şi feminin) şi va avea loc duminică, 14 decembrie, în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Între 29 noiembrie şi 1 decembrie va fi organizată cea de-a doua ediţie a Cupei Primăriei Vaslui la şah. Cum şahul este sportul minţii, ar fi păcat să nu vă aduceţi SportPiciul, mai ales că vor fi organizate două turnee: open general şi open până la 12 ani.

Pe 1 decembrie puteţi asista la Cupa 1 Decembrie la minihandbal, pentru copiii născuţi în 2004 şi mai mici. Competiţia va avea loc în Sala Sporturilor “Leonard Doroftei” din Ploieşti.

Tot în prima zi a lunii, cei mici pot participa la Crosul 1 Decembrie, organizat la Constanţa.

Până pe 2 decembrie se fac înscrierile la Cupa Moşului la orientare în alergare, eveniment programat pentru data de 7 decembrie, în Padurea Hoia din Cluj. Se va concura în proba de medie distanţă, pe categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16, 18 şi mai mari.

3 decembrie este ultima zi în care se pot face înscrierile la Concursul de bouldering pentru copii ce va avea loc la sala de escaladă Galactic Gym Bucureşti, pe 5 decembrie.

Pentru plăţi făcute până joi, 4 decembrie, beneficiaţi de o reducere de 12% la Tabăra Veseliei. Între 4 şi 9 ianuarie, la Predeal, cei mici vor schia şi se vor distra pe cinste.

Vineri, 5 decembrie, Aradul celebrează într-un mod “copilăresc” şi distractiv pe un om care şi-a dedicat întreaga viaţă pentru fericirea celor mici – Walter Elias Disney. Este vorba de evenimentul Pillow Fight – o bătaie cu perne de la care prichindeii nu ar trebui să lipsească.

Până pe 5 decembrie puteţi să vă înscrieţi prichindelul la Moş Crăciun Aleargă, eveniment distractiv programat pe 6 decembrie, la Mogoşoaia. Până la acea dată taxa pentru copiii sub 14 ani va fi de 40 de lei.

Pe 5 şi 6 decembrie se desfăşoară Concursul internaţional de atletism Cupa LPS Iaşi, adresat tinerilor atleţi din categoriile copii 1 şi juniori 3, fete şi băieţi.

Între 5 şi 7 decembrie se desfăşoară, în Satu Mare, Cupa 1 Decembrie la floretă pentru copii. Concursul le este adresat copiilor cu vârste sub 12 şi sub 14 ani, respectiv sportivilor din categoria de vârstă sub 16 ani.

Pe 6 decembrie, în Bacău, se desfăşoară Cupa 1 Decembrie la judo. Înscrierile sunt deschise până pe 1 decembrie. Concursurile se desfăşoară la categoriile de vârstă U16 ani şi U14 ani băieţi şi la categoriile U12 ani şi U10 ani fete şi băieţi.

Pe 6 decembrie are loc, în Târgu Mureş, Christmas Show – un spectacol ecvestru de Craciun. Din program: demonstraţie de dresaj în oglindă (prezentată de Moş Crăciun şi Crăciuniţe călare), ştafetă – o probă distractivă pentru copii, o probă de obstacole în tandem şi săritura în înalţime (până la 1,70 m). Cei mici se vor putea bucura de plimbări gratuite cu Rudolph, poneiul clubului, deghizat în ren, iar la finalul show-ului, Moş Crăciun va aduce cadouri. Copiii au acces gratuit la tot evenimentul, dar adulţii trebuie să-şi procure biletele până pe 1 decembrie (numărul de locuri este limitat).

Până pe 6 decembrie vă puteţi înscrie la Festivalul Românesc de Judo, un eveniment dedicat celor mai tineri practicanţi ai acestui sport, din categoriile de vârstă copii 3 (U12), copii 2 (U14), copii 1 (U16) şi cadeţi (U18). Festivalul are loc în weekendul 13-14 decembrie.

În perioada 6-7 decembrie se desfăşoară, la Izvorani, Cupa de Iarnă la înot, pentru băieţi şi fete de 6, 7, 8 şi 9 ani. Înscrierile se fac până pe 29 noiembrie.

În perioada 6-7 decembrie, cei mici sunt aşteptaţi în Sala de scrimă Floreasca din Bucureşti, pentru a participa la Cupa Riposta la sabie. Concursurile se desfăşoară pe categoriile sub 9 ani, sub 11 ani şi sub 13 ani. Înscrierile se pot face până pe 30 noiembrie.

În perioada 6-7 decembrie, în Timişoara, se desfăşoară Cupa Sprint la înot pentru copii. Înscrierile sunt permise până pe 1 decembrie. Probele se desfăşoară pe o lungime de bazin (25 m), parcursă în stil liber, spate, bras, fluture, picioare craul, picioare spate, picioare bras şi picioare delfin. Premiile vor fi acordate la categoriile de vârstă 1999 şi mai mari, 2000-2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 şi mai mici.

Până pe 7 decembrie puteţi să-i înscrieţi pe cei mici la Cupa Iernii la înot. Evenimentul va avea loc pe 13-14 decembrie, în Galaţi.

Pe 7 decembrie vă îndemnăm să-i aduceţi pe SportPici la un fun run (cros în alergare). Clopoţei Gone Running va avea loc în campusul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Tot pe 7 decembrie, în Capitală, în deschiderea celei de-a doua zile a Cupei Generaţia 9 la dans sportiv, se desfăşoară întrecerile neoficiale la categoriile precompetiţional, debutanţi şi solo fete, adresate celor mai tineri dansatori, cu vârste între 4 şi 11 ani.

Până pe 10 decembrie se fac înscrierile la Cupa Carrefour la floretă. Întreceri vor avea loc duminică, 14 decembrie, în Bucureşti, pe categoriile începatori, sub 8 ani, 9-10 ani şi 11-12 ani.

Până pe 11 decembrie se fac înscrierile pentru Cupa de Iarnă la atletism, ce se va desfăşura în weekendul 13-14 decembrie, în Bacău. Concurs adresat categoriilor juniori 1, 2 şi 3.

În perioada 11-14 decembrie, municipiul Piteşti este gazda Campionatului Naţional al Juniorilor la înot, în bazin acoperit. La eveniment vor participa cei mai buni sportivi din ţară, la categoriile de vârstă fete 13-14/ 15-16 ani şi băieti 14-15-16/ 17-18 ani.

Pe 13 decembrie se desfăşoară o Petrecere-concurs de înot pentru copiii din Câmpina, la Bazinul de Înot Didactic. La finalul intrecerilor nu vor fi intocmite clasamente, insa Mosul ii va premia pe toti participantii si le va aduce dulciuri.

Sâmbătă, 13 decembrie, în Arad, se desfăşoară Cupa Moş Crăciun la tenis de masă, turneu de categoria B în circuitul Amatur România. Copiii sub 14 ani plătesc taxă redusă.

În perioada 13-14 decembrie, sportpicii din circuitul Tenis10, cel mai mare sistem de tenis dedicat copiilor din toată ţara, se pregătesc să-şi arate măiestria în acest sport la Turneul Campionilor.

Tinerii din categoriile de vârstă U8 şi U10 ani sunt invitaţi să participe, în weekendul 13-14 decembrie, la Cupa Moş Crăciun la şah, ce va avea loc la Bucureşti.

În weekendul 13-14 decembrie se desfăşoară Cupa 1 Decembrie la spadă, în Sala Alexandru Csipler din Satu Mare. Concursul se adresează copiilor cu vârste sub 12 şi sub 14 ani, dar şi sportivilor din categoria de vârstă sub 16 ani.

Pe 14 decembrie va avea loc, în Constanţa, evenimentul Moş Crăciun Joacă Şah, la categoriile de vârstă U8, U12 şi U14 ani, dar şi pe echipe formate din copii şi părinţi.

Tot pe 14 decembrie, Centrul Sportiv Apollo din Bucureşti găzduieşte Christmas Dancesport Festival. Debutul evenimentului îl vor face concursurile de un dans (cha cha), la categoriile fete solo şi debutanţi, şi de două dansuri (vals lent şi cha cha), la categoria precompetiţional, concursuri derulate la grupele de vârstă 4-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani şi 12-15 ani.

Până pe 15 decembrie se fac înscrierile la Cupa Moş Crăciun la nataţie.  Evenimentul va avea loc în Satu Mare (în perioada 20-21 decembrie) şi li se adresează copiiilor născuţi între anii 1998 şi 2008. Se va concura la probele de 50 şi 100 m liber, bras, spate, fluture, 200 m liber, spate, mixt, dar şi la Ştafeta Oraşelor 4×50 m liber.

Până pe 16 decembrie sunt permise înscrierile la Cupa Moş Crăciun la înot pentru copii. Întrecerile vor avea loc pe 20 decembrie, în bazinul de nataţie Alexandreea din Bucureşti.

Tot până pe 16 decembrie sunt permise înscrierile la concursul de orientare pe schiuri Cupa de Vacanţă. Competiţia va avea loc în zona staţiunii montane Harghita Băi şi le este adresat inclusiv copiilor. Categorii de vârstă: 10, 12, 14, 16, 18, 20 (fete şi băieţi).

17 decembrie este ultima zi în care se pot face înscrieri la Cupa Moş Crăciun la înot pentru copiii născuţi între anii 1996-2008 şi mai mici. Competiţia va avea loc duminică, 21 decembrie, în Bazinul Olimpic din Piteşti.

Vineri, 19 decembrie, la Bucureşti, are loc Cupa Moş Crăciun la kung fu, competiţie dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

A doua ediţie a evenimentului Sibiu Winter Challenge are loc sâmbătă, 20 decembrie, în trei locuri diferite, dintre care două în staţiunea Păltiniş (pârtia Arena Platoş şi parcul de aventură Arka Park) şi una în Sibiu (Arka Park Indoor Climbing). Printre activităţi se numără: schi şi snowboard (destinate copiilor şi tinerilor cu vârsta între 4 şi 25 de ani), demonstraţii de freestyle snowboard, bouldering, tiroliana, tubbing. Vor fi amenajate următoarele zone de activităţi: zona de sănii, zona schi & snowboard monitor, zona freestyle (snowboard/schi), zona airsoft, zona hochei pe zăpadă, zona activităţi pentru copii.

Între 20 şi 21 decembrie, micii rugbişti cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani vor oferi două zile de sport pe terenul situat în Complexul Studenţesc Tei din Bucureşti. Cupa Moş Crăciun la mini rugbi este deschisă publicului larg şi are şi o latură caritabilă. Toţi cei implicaţi în eveniment vor purta câte o căciulă lăsată de Moş Crăciun.

În ultimele două weekenduri din decembrie (20-21, respectiv 27-28) puteţi participa la cursurile de schi de la Buşteni. Sunt invitaţi şi cei mici.

Pe 22 decembrie, Sala de Escaladă Carpatic organizează tradiţionala “Aventură de Crăciun“, cel mai mare eveniment al copiilor petrecăreţi pe verticală. Astfel, în cadrul sălii de escaladă situate în complexul de birouri SEMA Park, de lângă staţia de metrou Petrache Poenaru, copiii vor putea face ascensiuni pe pereţii special amenajaţi ai sălii, se vor da în tiroliană şi în leagănul uriaş, vor sări la bungee jumping si pe saltelele sălii.

În perioada 27-30 decembrie, copiii şi adulţii pot participa la cursurile de schi alpin de la Buşteni.

Până pe 31 decembrie beneficiaţi de taxă redusă la Semimaratonul Braşov, programat pentru 4 aprilie 2015. Tinerii pot participa şi ei, vârsta minimă pentru participare la proba Cursei Populare fiind de 12 ani, iar la proba de Semimaraton şi la cea de Cros fiind de 14 ani.

Tot până pe 31 decembrie se pot face înscrierile la tabăra de ski şi snowboard de la Pârâul Rece (Predeal) ce se va desfăşura în perioada 30 ianuarie-4 februarie 2015.

Pe parcursul lunii decembrie vă puteţi înscrie în cadrul Cupei Transilvania la baschet pentru copii (locurile sunt limitate). Competiţia are loc la Târgu Mureş, pe parcursul a două serii, prima dedicată categoriilor babybaschet (fete şi băieţi), desfăşurată în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2015, iar a doua rezervată meciurilor de minibaschet, feminin şi masculin, programate între 3 şi 7 februarie.

Foto: blog.mymela.com/

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments