Unde fac mişcare copiii în luna iunie

Pentru că cireşele şi căpşunele nu sunt de ajuns, pentru că debordanta energie a celor mici strigă după nămol, obstacole, ciclism pe teren accidentat, ateliere de spadă medievală şi de tir cu arcul, alergări gratuite, înot – din toate aceste motive, vă prezentăm 40 de evenimente pentru cei mici, la care adăugăm şi 30 de crosuri Ziua Olimpică. În total: 70 de evenimente care vă vor murdări SportPicii, dar şi 70 de surse de “sănătate curată”.

  • Lista poate suferi modificări. Vom reveni cu update-uri pe măsură ce aflăm de existenţa altor evenimente dedicate celor mici.
  • Nu uitaţi să consultaţi secţiunea Calendar a site-ului, cu toate evenimentele dedicate copiilor anul acesta.
  • În această perioadă îi puteţi înscrie pe cei mici la una dintre cele 6 serii ale Taberei medievale pentru copii. Seriile se vor desfăşura în iunie-august, în comuna Fundata, satul Şirnea, jud. Braşov. Cei mici se vor bucura de minunata privelişte a Masivului Bucegi şi a Pietrei Craiului şi vor avea la dispoziţie o serie de activităţi: atelier de spadă medievală, atelier de tir cu arcul şi altele.
  • De pe 26 mai şi până pe 23 iunie vor avea loc 40 de crosuri Ziua Olimpică în 40 de oraşe ale României.

De Rusalii, în perioada 30 mai-1 iunie, Tabere cu Suflet vă invită să descoperiţi Rezervaţia Naturală a Cazanelor Dunării. TcS Bike Day @ Defileul Dunării va fi o minivacanţă mixtă – va cuprinde ture cu bicicletele, vizitarea unor obiective culturale, plimbare cu barca pe Dunăre. Unde? Dubova, jud. Mehedinţi. Oricine este bine venit, copil sau adult.

Pe 1 iunie, la Ferma Părăsită AENFA, cei mici vor avea parte de mai bine de 6 ore de strategie militară, înarmați cu arme de paintball, pe un teren real, unde vor îndeplini adevărate misiuni de luptă. Evenimentul O zi de război, la paintball este organizat de Academia de Educație Nonformală Aikibudo.

Sâmbătă, 6 iunie, va avea loc Cursa Copiilor din cadrul Ultimate Mudness (cursă cu obstacole şi nămol), la Mogoşoaia. Înscrierea copiilor se face prin e-mail cu numele şi vârsta acestora la [email protected] Cursa copiilor va avea loc la ora 14.00 şi este gratuită.

Ro Club Maraton va invită sâmbătă, 6 iunie, de la ora 10:30, la crosurile pentru copii şi părinţi Campionii Sănătăţii. Cursele vor avea loc în Bucureşti, la intrarea în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), de la intersecţia străzilor Baba Novac şi Câmpia Libertăţii, pe aleea principală din spatele statuii lui Al. I. Cuza. Se va alerga pe categorii de vârstă, până la 11 ani, în perechi copil + părinte, legaţi printr-o panglică (de mână). De asemenea, de la ora 11:00 va avea loc Marşul Bebeluşilor Activi, dedicat copiilor până la 2 ani. Participarea este gratuită.

Pe 6 iunie, cei mici sunt aşteptaţi la Măgura, pentru un concurs montan intitulat Hit The Top Junior. Taxă de participare: fiecare copil trebe să aducă un dulce handmade. Vor fi depuse “taxele de start” într-un coş pentru fiecare categorie. Câştigătorul categoriei va lua tot conţinutul coşului. Toti kinderii vor primi la sosire o bucată de plăcintă sau ceva bun şi un sirop.

Pe 6 iunie, cei mici pot participa la categoria Family din cadrul No Stress Triathlon Şosea, ce va avea loc la Olimp, de la ora 09:00.

Pe 6 iunie are loc Aquatlon pentru Copii. Evenimentul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani, iar participarea este gratuită. Probele sunt: înot 150 m + alergare 1 km. Competiţia va avea loc în Olimp, pe plaja Papparazzi, de la ora 16:00, după finalizarea Concursului de Triathlon NoStress.

Pe 6 iunie, Maratonul Aradului va cuprinde şi proba Cros 1 km, la care pot participa şi cei mici. Copiii cu vârstă mai mică de 10 ani vor fi însoţiţi de un părinte/adult în cursă, persoană care de asemenea se poate înscrie la această probă şi primeşte număr de participare.

Pe 6 iunie, în cadrul Măcin Mountain Fun, va avea loc o cursă pentru copii (Kids Race), cu participare gratuită. Vor exista două categorii de concurs (bicicleta MTB şi alergare), fiecare dintre ele cu 3 categorii de vârstă: 6-8, 9-11 şi 12-14 ani.

Cei mici pot alerga la Crosul Copiilor din cadrul Crosului Sortilemn ce va avea loc pe 6 iunie, la Gherla. Traseul va măsura 1,67 km. Taxa de participare va fi donată în scop caritabil.

Pe 6 iunie, în cadrul evenimentului Suedia Creativă (Roaba de Cultură, Bucureşti), copiii vor putea participa la Crosul Medicover şi Skanska (start la ora 9:00), respectiv la Jocurile Copilăriei (de la ora 13:00).

Bacăul va fi părtaş, pe 6 iunie, la evenimentul Bucurie în Mişcare. Cei mici vor putea participa la Maratonul Jocurilor Româneşti (11:00-17:00), la Jocuri şi concursuri diverse (badminton, fotbal target, ski pe asfalt, fun tenis, slow biking, mini alergare ş.a.m.d.) şi la Crosul Culorilor (care va culmina cu aruncarea unor pungi cu praf colorat).

Pe 7 iunie are loc No Stress Triathlon Offroad, iar cei mici pot participa la proba Family. Evenimentul are loc la Olimp, de la ora 10:00.

Pe 7 iunie, concursul de ciclism montan BikeRace Braşov permite participarea tinerilor peste 14 ani.

A doua ediţie Crater Maraton va cuprinde si proba Copii&Family (2 km) şi va fi organizat pe 7 iunie, cu startul din incinta Ştrandului cu Valuri din Băile 1 Mai (la 5 km de Oradea, lângă Staţiunea Băile Felix), cel mai vechi ştrand cu valuri din ţară.

Copiii sub 14 ani au participare gratuită (şi pot participa fără să se înscrie) la crosul Happy Run – Race for the Cure, eveniment caritabil programat pe 7 iunie, în Parcul Herăstrău din Bucureşti. Vor exista doua curse: 5 km şi 1 km.

Nu uitaţi că s-au deschis înscrierile la Pegas Triatlon Buftea, eveniment programat pe 13 iunie şi care va avea şi o secţiune dedicată celor mici, pe categorii de vârstă din intervalul 3-12 ani. Înscrierile la Cursa Copiilor sunt gratuite.

Pe 13 iunie, la Color Run Cluj, copiii cu vârste sub 6 ani pot participa în mod gratuit, dacă sunt însoţiţi de unul din părinţi/tutore legal. Traseul va fi alergat sau mers, măsoară 5 km şi îşi are punctele de start si de sosire în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Pe 13 iunie, cei mici pot participa la categoriile Family şi Juniori din cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv Ştafeta Munţilor – Trofeul “Cocoşul de Munte”, la Dâmbu Morii / Munţii Piatra Mare. La Family participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de cel mult 13 ani împliniţi; la Juniori participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani (împliniţi). Probe obligatorii: raid montan, orientare, cunoştinte turistice, proba culturală; probe opţionale: proba de escaladă. Înscrierea și participarea în concurs sunt gratuite!

Programat pe 13 iunie, Probikers Duatlon Offroad Bihor permite participarea tinerilor. Evenimentul va avea loc la Ineu, Bihor. Tinerii trebuie să aibă peste 14 ani. Sunt permise însă şi echipe copii (ştafetă): între 6 şi 13 ani.

Pe 13 iunie va avea loc Maratonul Vinului, un concurs MTB cu scop caritabil, în localitatea Urlaţi din judeţul Prahova, printre dealurile, podgoriile şi cramele din zonă. Pentru că ciclismul este un sport pentru toată familia, va exista şi un tur separat, mai uşor, de 10 km, fără taxă de participare, accesibil tuturor: copii, părinţi sau bunici.

Bucureştenii pot alerga duminică, 14 iunie, la cea de-a VII-a ediţie a Crosului Click! Sănătate. În cadrul evenimentului va fi organizat, de la 11:00, Crosul Familiei, la care vor putea participa părinţii şi copiii. Traseul va avea 500 de metri.

Pe 14 iunie va avea loc prima ediţie a Maratonului Internaţional Braşov. În cadrul evenimentului vor fi organizate şi curse pentru copiii între 4 şi 14 ani – de la 500 m până la 1km, în funcţie de categoria de vârstă. Participarea copiilor este gratuită, dar numărul de participanţi este limitat la 220 de locuri. Înscrieri se fac online până pe 7 iunie, iar pe 12-13 iunie se mai fac la faţa locului, în limita locurilor disponibile.

Pe 14 iunie, cei mici pot participa la Road Grand Tour Kids Edition II, la Sinaia. Participarea este gratuită. Înscrieri online sau la faţa locului. Turele de traseu (x1 km) în funcţie de categoria de vârstă: între 2 şi 6 ture.

Pe 14 iunie, tinerii se pot înscrie la categoria 14-17 ani Open de la Cupa Concordia la ciclism. Evenimentul se desfăşoară în Satul Tapia, Judeţul Timiş. Distanţa unei ture este de 5,5 km, iar diferenţa de nivel pe tură este de 250 m. Categoria 14-18 Open va parcurge două ture, adică 11 km.

În weekend-ul 19-21 iunie 2015 va avea loc, la Cluj-Napoca, prima ediţie a turneului de fotbal pentru copii şi juniori, Napoca Junior Cup. Competiţia se va desfăşura pe terenurile sintetice oferite de Baza Unirea din Cluj. Întrecerea este programată pe următoarele categorii de vârstă: U10, U11, U12 şi U13.

Pe 20 iunie, prichindeii de cel puţin 5 ani vor putea alerga la Crosul Copiilor din cadrul Maratonului DHL. Înscrierea este gratuită. Evenimentul se va desfăşura pe platoul Stânei Turistice şi va beneficia de arbitraj şi numere de concurs. Participanţi – copii cu vârste între 5 şi 14 ani împărţiţi pe 3 categorii de concurs: vârsta între 5-8 ani: 250 m; vârsta între 9-11 ani: 500 m; vârsta între 12-14 ani: 1000 m. Toţi copiii sub 14 ani vor fi însoţiţi la înscriere de un părinte sau de un tutore, profesor, care va semna declaraţia de alergare pe răspunderea adultului. Cursele copiilor încep de la ora 12:00 pe categorii de vârstă.

Pe 20 iunie, Bucureştiul participă la Urbatlon, pe Arena Naţională. Evenimentul va avea 8 probe, iar traseul de 5 km va include porţiuni de alergare, slalom cu viraje strânse, sărituri, un blocaj în trafic şi parcurgerea unui labirint, urmate de câteva probe de fitness, probă de căţărare şi demonstrare a agilităţii fizice, scări. Participă şi tinerii peste 12 ani.

Programat sâmbătă, 20 iunie, Crosul cititorilor – Aleargă după o carte li se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani și este o cursă necronometrată, de 2,5 km, la finalul căreia fiecare alergător primește câte o carte. Toți concurenții vor participa, la sfârșitul competiției, la tombola organizată de Pantofi de Alergare și vor putea câștiga o mulțime de premii atractive.

Pe 20 iunie va avea loc, cu ocazia No Stress Triathlon offroad, Mogoşoaia, un cros pentru copii. MiniCROSS No STRESS Copii le este adresat SportPicilor cu vârste între 6 şi 12 ani. Înscrierile se pot face până pe 10 iunie, taxa de participare fiind GRATUITĂ.

Până pe 27 iunie îi puteţi înscrie pe cei mici la concursul de alergare Cozia Junior, destinat copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani. Înregistrarea copiilor se face online şi este gratuită. Cozia Junior va avea loc sâmbătă, 4 iulie, ora 16:00, în Campingul Mănăstirii Turnu. Toţi copiii care trec linia de sosire vor primi medalia de participare.

Pe 20 iunie, tinerii de cel puţin 14 ani pot participa la Traseul Race (38 km) din cadrul concursului Cheile Nerei Mountain Bike Race. De asemenea, va exista şi o probă pentru copii.

Concursul Pe Roţi Verzi din Pădurea Bârnova – Iaşi, de pe 20 iunie, va include şi probe unde le este permisă participarea tinerilor peste 14 ani, cu acordul scris al părinţilor.

Pe 21 iunie, va exista o cursă de Mini Duatlon în cadrul evenimentului Duatlon Ţara Bârsei, pe Valea Cărbunarilor, Râşnov. Participarea este gratuită. Categorii: 9-12 ani: alergare 750m – bicicleta 2km – alergare 750m; 13-16 ani: alergare 1500m – bicicleta 4km – alergare 750m.

Desfăşurată pe 21 iunie, proba de semimaraton (30 km) din cadrul XC Race – Sărata Monteoru permite participarea tinerilor de peste 15 ani. Casca de ciclism este obligatorie.

Tinerii peste 15 ani pot participa, între 26 şi 27 iunie, la Dorna XC – Mountain Bike Race. Evenimentul se desfăşoară la Vatra Dornei.

Pe 27 iunie va avea loc Cursa Copiilor din cadrul alergării montane Bate Toaca. Cursa li se adresează picilor între 3 şi 12 ani. Se va desfăşura în zona de start/sosire a competiţiei (Camping Leon), pe trasee diferite ca lungime in functie de categoria de varsta (3-4 ani, 5-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani), amenajate pe un teren acoperit cu iarbă. Copiii vor fi preluaţi şi supravegheaţi în timpul activităţii de profesori de sport. Înscrierile se fac online, până pe 19 iunie. Participarea este gratuită.

Pe 27 iunie, Xman Oradea (Lacul Saldabagiu) permite participarea tinerilor care au împlinit 14 ani în cadrul probelor Family Challenge – Long Distance şi Family Challenge – Half Distance. Echipa Family poate fi formată din cel puţin 2 persoane şi cel mult 6 persoane, dintre care doar o singură persoană poate fi mai tânăr, dar şi acesta trebuie să aibă 14 ani împliniţi.

Pe 28 iunie, tinerii peste 14 ani pot participa la Moneasa Mountainbike Maraton, concurs de ciclism ce se va desfăşura în staţiunea Moneasa, judeţul Arad.

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments