Unde fac mişcare copiii în luna mai

Proporţia lunii mai: 50-0. Căci avem aproape 50 de evenimente dedicate copiilor la sfârşit de primăvară şi 0 scuze dacă nu îi lăsăm să facă mişcare: crosuri, curse şi ture de bicicletă, înot, escaladă, arte marţiale, dans sportiv, judo. În plus, chiar şi adulţii pot participa, în fiecare vineri, la Jocurile Copilăriei: adică De-a v-aţi ascunselea, leapşa, şotron, Frunza, Mima, Ţară, ţară, vrem ostaşi, Raţele şi vânătorii ş.a.m.d.

  • Lista poate suferi modificări. Vom reveni cu update-uri pe măsură ce aflăm de existenţa altor evenimente dedicate celor mici.
  • Nu uitaţi să consultaţi secţiunea Calendar a site-ului, cu toate evenimentele dedicate copiilor anul acesta.
  • În fiecare vineri, în Parcul Tineretului din Capitală, se desfăşoară Jocurile copilăriei. Adică De-a v-aţi ascunselea, leapşa, şotron, Frunza, Mima, Ţară, ţară, vrem ostaşi, Raţele şi vânătorii ş.a.m.d.

În perioada 1-3 mai, iubitorii tenisului au intrare gratuită pe terenurile GM Tennis din Bucureşti. Acces pe bază de rezervare.

Tot în perioada 1-3 mai încălecăm pe biciclete, căci participăm la Tura Velo de la Sasca Română. Eveniment organizat de Tabere cu Suflet.

Pe 2 mai se desfăşoară, în cadrul SpiritFest, Concursul de Bicicletă Pump Track. Înscrieri pe 1 şi 2 mai. Cursa începe sâmbătă, la ora 11:00, la Rimetea, jud. Alba. Pot participa şi tinerii care au împlinit 14 ani.

Pe 2 mai se desfăşoară Cursa Copiilor din cadrul Maratonului Măcin. Înscrierile online s-au închis, dar vă puteţi înscrie la faţa locului. Pot participa SportPicii cu vârste între 3 şi 15 ani.

Sala de Sport Cartier din oraşul Chitila (judeţul Ilfov) găzduieşte sâmbătă, 2 mai, un concurs de arte marţiale pentru copii. Ajunsa la ediţia a 4-a, Cupa Karate Chitila reuneşte la start copii de 6-12 ani.

Pe 2 mai va avea loc Cupa Christeen’s la dans sportiv, la Sala Polivalentă din Sighetu Marmaţiei. Vor participa copii şi juniori (băieţi şi fete), de la 4 ani la 15 ani, dar şi practicanţi ai dansului cu vârste mai mari, inclusiv de 35 de ani. Detalii aici.

Duminică, 3 mai, va avea loc primul weekend pe stâncă din acest an – TabereCuSuflet Climbing Day #2. Vom merge la Sinaia (la Sf. Ana), ne vom distra cu SportPicii căutând Comoara Piticilor. Apoi, în funcţie de nivel, ne vom iniţia escaladând traseul Tabere cu Suflet sau vom exersa pe traseele mai dificile. Cu această ocazie va avea loc etapa a doua a Cupei Tabere cu Suflet la Escaladă. Înscrieri până pe 28 aprilie.

Cei mici pot alerga pe 3 mai la Târgu Mureş, în cadrul Semimaratonului Mureş. Probele la care ei vor avea acces: cros 4 km, Kids Run (1 km) şi Ştafeta Şcolară (4 km). La crosul de 4 km participă doar persoanele care au împlinit 14 ani, iar la Kids Run picii între 7 şi 14 ani.

Pe 3 mai are loc Liman Bike Race X, în Valea lui Liman, com. Tomeşti, jud. Timiș. Sunt incluse şi categoriile Kids (sub 10 ani), Junior (10-14 ani) şi Young (14-18 ani). Traseu: Kids – 200 m, Junior – 10 km, Young – 32 km. Înscrieri: online până pe 1 mai şi în ziua concursului. Concurenții până în 18 ani aduc acordul scris al unui părinte sau tutore legal. Copiii sub 10 ani vor fi însoţiţi de un părinte. Nu se percepe taxă de înscriere.

Pe 9 mai se desfăşoară Campionatul Naţional şi Balcanic la Cross Duathlon, la Târgu Mureş. Pot participa persoanele care au împlinit 16 ani.

Sâmbătă, 9 mai, tinerii care au împlinit 14 ani pot participa la crosul caritabil Aleargă Pentru Viaţă. Evenimentul are loc în apropierea Rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti. Înscrierile online şi achitarea taxei se încheie joi, 7 mai. Se pot face înscrieri şi respectiv achitările taxei şi în ziua competiției. Începând cu ora 12:30 vor începe înscrierile şi înmânarea numerelor de concurs, taxa fiind de 20 lei. Startul va fi dat la ora 13:00.

Pe 9 mai are loc concurs de MTB Drumul Regal. În cadrul cursei Race “Princiar” va exista şi categoria Race Junior (open) 14-17 ani. Înscrieri online până pe 3 mai (veţi primi tricou) sau la faţa locului (fără tricou).

Tot pe 9 mai aveţi la dispoziţie categoriile kids & family din cadrul evenimentului Tura cicloturistică de Ziua Europei. Nu există taxă de participare. Nu este concurs/competiţie. Întâlnirea are loc în Parcul din Olteniţa.

Pe 9 mai sunteţi aşteptaţi la crosul Gabriela Szabo Runfest, organizat la Bistriţa. Înscrierile sunt gratuite. Aflat la a X-a ediţie, concursul li se adresează tuturor iubitorilor de sport. Înscrierile sunt deschise până pe 6 mai şi se fac pe pagina oficială a evenimentului. Pentru copii şi juniori există curse de 2, respectiv de 4 km. La cursa pentru Copii se pot înscrie picii între 10 şi 15 ani, iar în cursa pentru Juniori se pot înscrie adolescenţii între 16 şi 17 ani.

Pe 9 mai va avea loc EcoKids, o cursă destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 17 ani. Înregistrarea participantilor se va face la fata locului, pe 8 mai sau dimineaţa de 9 mai. Cursa se va desfăşura în centrul satului Moieciu de Sus. Copiii vor parcurge diferite distanţe, în funcţie de categoria de vârstă. Cursa EcoKids va începe la ora 16:00.

Stadionul Iolanda Balaş va găzdui, în perioada 9-10 mai, Campionatul Municipal de Copii I, II şi III la atletism.

Pe 10 mai se desfăşoară Crosul memorial Szász Albert, pe Patoul Corneşti din Tg. Mureş. Înscrierile se fac la faţa locului, duminică dimineaţă, începând de la ora 9. Participarea este gratuită şi le este permisă tuturor categoriilor de vârstă.

Cei mici pot participa şi ei, pe 10 mai, la Prima Evadare, în cadrul categoriei Familie. Startul concursului se dă în Bucureşti şi pe o distanţă de aproximativ 55km se parcurg zone din vechii codri ai Vlăsiei, pajişti, câmpuri, lacuri, sate şi locuri istorice, sosirea fiind pe malul lacului Snagov.

Pe 10 mai, cei mici sunt aşteptaţi în faţa Stadionului Emil Alexandrescu din Iaşi, începând cu orele 11:00, pentru a da startul evenimentului Cros pentru şcoli. Alergătorii vor parcurge distanţa aleasă (1k, 3km, 5km sau 8km). Înscrierile se fac până pe 26 aprilie. Vor fi premiate şi galeriile.

Duminică, 10 mai, este o nouă zi de “biclat”, cu ocazia TcS Bike Day #6. Unde? La Vulcanii Noroioşi. Eveniment organizat de Tabere cu Suflet.

Sâmbătă, 16 mai, va avea loc Cursa Copiilor din cadrul OMV Petrom Bucharest Half-Marathon (Semimaratonul Bucureşti). Pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 13 ani, gratis. Evenimentul va avea loc în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Programat pe 16 mai, Thermal Trail Race propune trei probe: 20 km individual, 10 km individual şi Cros 6 km. Vârsta minimă a alergătorului la 20 km individual nu poate fi mai mică de 16 ani. La proba de 10 km individual vârsta minimă este de 12 ani. Evenimentul se desfăşoară la Băile 1 Mai, jud. Bihor.

Pe 16 mai, copiii şi părinţii sunt invitaţi să joace Counter Strike cu cornete de hârtie la Ferma Părăsită. Echipele se vor lupta pe frontul de vest (conform unor scenarii prestabilite) şi vor concepe împreună strategii de supraviețuire şi eliminare a adversarului. Ceea ce este cu adevarat atractiv şi inedit sunt armele folosite pe câmpul de luptă.

Evenimentul caritabil Alături de Edy permite participarea tinerilor sub 18 ani, la probele de alergare şi mountain bike, pe un traseu de 10 km: Cheile Tăii-Cabana Auselu. Cursele au loc pe 16 mai, aproape de Petrila.

În perioada 16-17 mai are loc, la Cluj, Cupa FR Ciclism. Pot participa inclusiv copiii şi sportivii amatori. Proba de contratimp individual are loc sâmbătă, iar proba de circuit are loc duminică.

Pe 16-17 mai, la Bucureşti, în Sala Lucian Grigorescu (Sala Floreasca) se desfăşoară Turneul de Judo pentru copii “Alina Dumitru”. Sâmbătă, 16 mai, între orele 10-20, sunt programate duelurile la categoriile U10 şi U12, iar a doua zi, în acelaşi interval orar, cele de la categoria U14. Competiţia dispune de trei saltele de judo.

În perioada 16-24 mai, cei mici pot participa la o serie de evenimente organizate în cadrul Zilelor Municipiului Piteşti: Concursuri sportive de agrement-role şi trotinete, Concursul Naţional de educaţie rutieră “Cupa DHS” (concurs de îndemânare pe bicicletă), Crosul Municipiului Piteşti, Cupa Municipiului Pitești la tenis de masă, Cupa Municipiului Piteşti la streetball, Cupa Municipiului Piteşti la înot, precum şi Campionatul Naţional de Atletism Seniori, Tineret şi Juniori.

Pe 17 mai va avea loc, pe Platoul Bucium – Pădurea Bârnova de lângă Iaşi, concursul My MTB Race. Va exista şi o cursă dedicată copiilor în 8 şi 13 ani: My Race Junior. Înscrierile se fac doar telefonic, taxa este de 10 lei.

Duminică, 17 mai, va avea loc Cursa Populară din cadrul OMV Petrom Bucharest Half-Marathon (Semimaratonul Bucureşti). Pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani (gratis sau contra cost, în anumite condiţii). Evenimentul va avea loc în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Duminică, 17 mai, vizităm localitatea Căldăruşani pe biciclete, cu ocazia TcS Bike Day #7. Eveniment organizat de Tabere cu Suflet.

Pe 17-18 mai se desfăşoară, în Bazinul Olimpic Gheorghe Demeca din Baia Mare, Cupa Tyr-Flykick la înot. Pot participa picii de peste 6 ani.

Tinerii normali şi cei cu nevoi speciale vor concura vineri, 22 mai 2015, începând cu ora 09:00, în Parcul Florilor din Şoseaua Pantelimon, Bucureşti. Cu ocazia evenimentului Ziua Sportului, copiii dornici să alerge, să joace fotbal, şah sau tenis de masă, să cânte sau să danseze sunt aşteptaţi la Liceul Tehnologic Special nr. 3, şos. Pantelimon nr. 299 (vizavi de Spitalul Sf. Pantelimon). Înscrieri online, până pe 20 mai.

Pe 23 mai va avea loc La Broaşte, una dintre cele mai atractive curse Riders Club din apropierea Bucureştiului. Evenimentul se desfăşoară în pădurile din jurul mănăstirii Căldăruşani, în zona Sitaru-Căldăruşani. Traseul Scurt (17 km) este dedicat copiilor cu vârste de la 6 până la 14 ani, iar Traseul Standard (23 km) permite doar participanţi peste 14 ani. Ultima zi de înscriere este 20 mai, ora 23:59.

Pe 23 mai va avea loc competiţia Fugi cu Donath. Minorii sub 16 ani vor putea concura, pe categorii de vârstă, la proba Junior, pe un traseu special amenajat pentru ei în zona punctului de start. Evenimentul va avea loc de la ora 14:00, în pădurea Hoia de lângă Cluj-Napoca.

Pe 23 mai se desfăşoară, la Lacul Mujdeni – Oraşu Nou, concursul de ciclism Tour de Tur X. Cel mai vechi concurs ciclist al judeţului Satu Mare va permite şi participarea tinerilor care au împlinit 14 ani. Înscrieri online până pe 21 mai.

Pe 23 mai, în Pădurea Somova – Tulcea va avea loc concursul de ciclism MTB Somova eXtreme. Pot participa şi tinerii care au împlinit 14 ani.

Tot pe 23 mai va avea loc concursul MTB XC Stejarii Seculari, în Comuna Cristian, jud. Braşov. Vor putea participa şi tinerii peste 15 ani. În funcţie de numărul de locuri disponibile se vor face înscrieri şi pe 22, respectiv 23 mai.

Copiii peste 3 ani pot participa la Cozia MTB, în cadrul Turei Family (Junior), pe 23 mai. Evenimentul are loc la Călimaneşti, jud. Vâlcea. La 10:00 se va da startul pentru copiii de 3-7 ani; iar de la 11:00 se dă startul pentru copiii cu vârsta peste 8 ani.

Cei mici sunt aşteptaţi la Comana Bike Fest în perioada 23-24 mai, cu ocazia unui eveniment organizat de Tabere cu Suflet.

Pe 24 mai are loc, pe Platoul Corneşti din Tîrgu Mureş, Ascotid Trail Race. Cei mici pot alerga la Cursa Copiilor, care măsoară 1,7 km. Înscrierea la Cursa de copii se va putea realiza în ziua competiție, fără a se modifica valoarea taxei stabilite, de 10 lei.

Maratonul Apuseni de pe 30 mai oferă un traseu de aproximativ 3 km la proba Family. Vor participa copiii înscrişi la una dintre cele patru categorii de vârstă 0-3 ani, 4-6 ani, 7-9 ani şi 10-15 ani. Copiii vor fi însoţiţi de minim un adult (un adult la fiecare echipă). Înscrierile şi plăţile online se pot face până pe 23 mai. Taxă online/virament bancar – 15 lei, respectiv 30 lei la faţa locului.

Pe 30 mai, pe plaja de la Micul Golf, are loc concursul Fără Asfalt la mare. Concursul din acest an cuprinde 1000 m de înot în rezervaţia căluţului de mare, 32 de km cu bicicleta printr-un traseul dobrogean surprinzător şi 8 km de alergare pe plajă şi pe faleza rezervaţiei marine 2 Mai – Vama Veche. Pot participa şi tinerii care au împlinit 13 ani. Ultima de zi de înscriere este 22 mai 2015.

Pe 30 mai, copiii peste 4 ani pot participa şi ei la cursele dedicate lor din cadrul Avrig Mountain Bike Race. Cursele de la Avrig constituie prima etapă din Triada MTB.

Tot pe 30 mai au loc Cursele Copiilor ProLanguage din cadrul Semimaratonului Sibiu. Vor exista 3 categorii de vârstă: 4-5 ani (400 m), 6-8 ani (800 m), 9-12 ani (1200m). Cursele copiilor vor începe de la ora 12:00, cu startul în Piaţa Mare. Copiii din categoria de vârstă 4-5 ani vor fi însoţiţi pe traseu obligatoriu de către un adult (părinte/tutore legal/bunic etc.). Taxa: 15 lei. Înscrierile se fac până pe 17 mai.

De Rusalii, în perioada 30 mai-1 iunie, Tabere cu Suflet vă invită să descoperiţi Rezervaţia Naturală a Cazanelor Dunării. TcS Bike Day @ Defileul Dunării va fi o minivacanţă mixtă – va cuprinde ture cu bicicletele, vizitarea unor obiective culturale, plimbare cu barca pe Dunăre. Unde? Dubova, jud. Mehedinţi. Oricine este bine venit, copil sau adult.

Pe 31 mai are loc competiţia Aquatlon Pentru Copii, pe plaja din 2 Mai. Startul concursului de aquathlon pentru copii va fi dat la 09:30. Cursa de aquathlon le este adresată copiilor între 7 şi 14 ani, cu 150 m de înot şi 800 m de alergare.

Tot pe 31 mai are loc Rocket Bike Fest, ediția a V-a, la Phoenix Aventura Park – Cernica. Înscrierile se fac online, până vineri inclusiv (29 mai) sau la Sediul, în zilele de 27-30 mai. Vor putea participa inclusiv copiii peste 3 ani, la categoriile Family şi Juniori.

CURSE VIITOARE (din alte luni)

Pe 1 iunie, la Ferma Părăsită AENFA, cei mici vor avea parte de mai bine de 6 ore de strategie militară, înarmați cu arme de paintball, pe un teren real, unde vor îndeplini adevărate misiuni de luptă. Evenimentul O zi de război, la paintball este organizat de Academia de Educație Nonformală Aikibudo.

În această perioadă îi puteţi înscrie pe cei mici la una dintre cele 6 serii ale Taberei medievale pentru copii. Seriile se vor desfăşura în iunie-august, în comuna Fundata, satul Şirnea, jud. Braşov. Cei mici se vor bucura de minunata privelişte a Masivului Bucegi şi a Pietrei Craiului şi vor avea la dispoziţie o serie de activităţi: atelier de spadă medievală, atelier de tir cu arcul şi altele.

Nu uitaţi că s-au deschis înscrierile la Pegas Triatlon Buftea, eveniment programat pe 13 iunie şi care va avea şi o secţiune dedicată celor mici, pe categorii de vârstă din intervalul 3-12 ani. Înscrierile la Cursa Copiilor sunt gratuite.

Bucureştenii pot alerga duminică, 14 iunie, la cea de-a VII-a ediţie a Crosului Click! Sănătate. În cadrul evenimentului va fi organizat, de la 11:00, Crosul Familiei, la care vor putea participa părinţii şi copiii. Traseul va avea 500 de metri.

Pe 14 iunie va avea loc prima ediţie a Maratonului Internaţional Braşov. În cadrul evenimentului vor fi organizate şi curse pentru copiii între 4 şi 14 ani – de la 500 m până la 1km, în funcţie de categoria de vârstă. Participarea copiilor este gratuită, dar numărul de participanţi este limitat la 220 de locuri. Înscrieri se fac online până pe 7 iunie, iar pe 12-13 iunie se mai fac la faţa locului, în limita locurilor disponibile.

În weekend-ul 19 – 21 iunie 2015 va avea loc, la Cluj-Napoca, prima ediţie a turneului de fotbal pentru copii şi juniori, Napoca Junior Cup. Competiţia se va desfăşura pe terenurile sintetice oferite de Baza Unirea din Cluj. Întrecerea este programată pe următoarele categorii de vârstă: U10, U11, U12 şi U13.

Pe 20 iunie va avea loc, cu ocazia No Stress Triathlon offroad, Mogoşoaia, un cros pentru copii. MiniCROSS No STRESS Copii le este adresat SportPicilor cu vârste între 6 şi 12 ani. Înscrierile se pot face până pe 10 iunie, taxa de participare fiind GRATUITĂ.

Până pe 27 iunie îi puteţi înscrie pe cei mici la concursul de alergare Cozia Junior, destinat copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani. Înregistrarea copiilor se face online şi este gratuită. Cozia Junior va avea loc sâmbătă, 4 iulie, ora 16:00, în Campingul Mănăstirii Turnu. Toţi copiii care trec linia de sosire vor primi medalia de participare.

Sursă foto: Radu Cristi / Fotonebunia.

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments