Unde fac mişcare copiii în luna octombrie

În octombrie, cei mici fac mişcare: aleargă în scutece, fac drumeţii, devin muşchetari, călăresc ponei, escaladează, merg pe bicicletă. Vezi o listă cu evenimentele lunii octombrie pentru copii.

  • Lista poate suferi modificări. Vom reveni cu update-uri pe măsură ce aflăm de existenţa altor evenimente dedicate celor mici.
  • Nu uitaţi să consultaţi secţiunea Calendar a site-ului, cu toate evenimentele dedicate copiilor pe 2015, dar şi la început de 2016.

Dacă ai între 5 şi 12 ani poţi participa la Cursa Copiilor de pe 3 octombrie, din Piaţa Constituţiei, ca parte a Maratonului Internaţional Bucureşti. Înscrieri individuale se mai fac la faţa locului (SportExpo), vineri şi sâmbătă. Înscrierea copiilor este gratuită şi se face pe baza certificatului de naştere (copiei) şi a adeverinţei medicale care să certifice faptul că minorul este apt de efort fizic.

Pe 3 octombrie, în preajma celei de-a doua clădiri ca mărime din lume, puteţi afla dacă sunteţi sau nu “părinţi moderni”, împingând cărucioarele copiilor voştri, în cadrul cursei Jogging în Scutece. Poate fi folosit şi sistemul de purtare, ca alternativă la cărucior. Cursa de 800 m va avea loc în Piaţa Constituţiei, în cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti. Înscrierile se fac până pe 1 octombrie, gratis (se pare că această cursă este sold out în acest moment).

În weekendul 3-4 octombrie puteţi participa la o drumeţie alături de Tabere cu Suflet. Veţi urca în Piatra Craiului, veţi vedea Cetatea Dianei cu Brâul său de Piatră, iar la coborâre veţi vizita Peştera cea Sfântă din Colţii Chiliilor. Veţi dormi la Cabana Curmătura, iar seara veţi asculta legendele Craiului. Pornirea se face de la Zărneşti. Poate veni oricine, dar este bine să aibă un minimum de antrenament. Înscrierile se fac până pe 30 septembrie.

Pe 3-4 octombrie, la Râşnov (judeţul Braşov), se desfăşoară Cupa Muşchetarul la scrimă. La această primă ediţie a concursului de sabie (speranţe şi cadeţi) sunt asteptaţi băieţi şi fete (născuţi în anul 1999 şi mai tineri). Competiţia are loc la Şcoala nr. 3 din Râşnov, în sala de sport.

Pe 4 octombrie, în cadrul evenimentului Trofeul Comitatului Hunedoara, va avea loc cursa ciclistă pentru copii “O Altă Generaţie”. Evenimentul începe la ora 12, în Piaţa Unirii din Deva. Tinerii pot participa şi în cadrul cursei Family (15 km, 600 m diferenţa de nivel).

Karpatia Horse Trials, eveniment hipic internaţional, care se desfăşoară în perioada 9-11 octombrie, recreează şi anul acesta frumuseţea de altădată a celebrului Domeniu Cantacuzino din Floreşti, judeţul Prahova (la 80 km de Bucureşti). Evnimentul cupinde doua tipuri de competiţii oficiale: Concurs Complet Internaţional şi Concurs demonstativ de atelaje cu doi şi patru cai. În plus, domeniul de 130 de hectare va fi special amenajat pentru activităţi destinate atât adulţilor, cât şi copiilor, precum călărie pe ponei şi cai sau plimbări cu trăsura. Copiii sub 10 ani au acces gratuit însoţiţi de un adult.

Sâmbătă, 10 octombrie, puteţi participa la TabereCuSuflet Climbing Day #15, unde aveţi de ales între Căţărat şi Drumeţie. Escalada se va face pe traseul Tabere cu Suflet, unde va fi organizată şi o nouă etapă a Cupei Tabere cu Suflet la Escaladă, iar Drumeţia va avea loc în Grădina Reginei, pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Sinaia. Participă oricine doreşte, indiferent de vârstă sau de experienţa pe munte. Înscrieri până marţi, 6 octombrie.

În Sala Constantin Jude din Timişoara se organizează, pe 16-18 octombrie, Campionatul European de Karate ESKU şi Turneul Internaţional de Karate Open Timişoara. Participă sportivi la masculin şi feminin, la probele de kumite şi de kata, la categoriile de vârstă cadeţi, juniori, U21, seniori şi veterani.

Începând cu data de 17 octombrie sunteţi aşteptaţi pe Pârtia Indoor de la Divertiland Playland, din Bucureşti. Iar pe 25 octombrie vă puteţi întrece într-o nouă etapă a Cupei Tabere cu Suflet la Ski şi Snowboard.

Tinerii pot participa şi ei la proba de mini-maraton (5 km) din cadrul Maratonului Timişoara, de pe 18 octombrie. Participarea la această probă este gratuită.

Pe 25 octombrie, în Bucureşti, puteţi participa la Cupa Tabere cu Suflet – Escaladă. Participarea este gratuită.

Pe 25 octombrie va avea loc, pe Aerodromul Strejnic, Ploieşti, o cursă cu obstacole pe teren accidentat, denumită Asaltul Lupilor. Evenimentul se adreseaza tuturor persoanelor de peste 16 ani. Taxa de participare diferă în funcţie de cursa aleasă, de perioada înscrierii şi, în cazul echipelor, de numărul membrilor.

Pe 25 octombrie, la Divertiland Playland din Bucureşti, puteţi participa la Cupa Tabere cu Suflet – Ski Indoor. Participarea este gratuită.

 

Evenimentele lunii NOIEMBRIE

Pe 3 noiembrie, la Cheile Râşnoavei, puteţi participa la Cupa Tabere cu Suflet – Escaladă. Participarea este gratuită.

Pe 8 noiembrie, în Bucureşti, puteţi participa la Cupa Tabere cu Suflet – Escaladă. Participarea este gratuită.

Pe 8 noiembrie, la Divertiland Playland din Bucureşti, puteţi participa la Cupa Tabere cu Suflet – Ski Indoor. Participarea este gratuită.

 

EVENIMENTELE IERNII

În iarna care se apropie vor avea loc mai multe tabere de schi alpin pentru adulţi și copii (începători sau medii). Înscrierile se fac cu cel puţin o lună înaintea începerii taberelor. Perioadele taberelor de schi de pe pârtia Kalinderu, Bușteni:

  • 19-22 decembrie
  • 23-26 decembrie
  • 27-30 decembrie
  • 2-5 ianuarie
  • 6-9 ianuarie
  • 3-6 februarie
  • 7-10 februarie
  • 11-14 februarie

Predeal:

Sinaia:

Borsec

Azuga

Poiana Braşov

(Sursă foto: inimacopiilor.ro)

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments