Unde fac mişcare copiii în luna octombrie

Ştirea îngrijorătoare: în România, un copil din doi are probleme cu greutatea corporală. Vestea bună: SportPici.ro vă prezintă o listă cu aproape 30 de evenimente la care cei mici pot face mişcare în octombrie. Adică o medie de un eveniment pe zi în luna Brumărel.

Sport gratuit pentru şcolarii bucureşteni. Cu ocazia campaniei “Venim în şcoala ta!”, copiii cu vârste între 6 şi 12 ani se pot înscrie gratis în Centrul de Copii şi Juniori pentru a practica în mod organizat atletism, baschet, handbal, rugby, volei şi şah. Campania se desfăşoară în 44 de şcoli bucureştene, iar înscrierile se fac până pe 31 octombrie.

Bebeluşii sportivi şi părinţii sunt aşteptaţi sâmbătă, 4 octombrie, la ediţia a doua a evenimentului Jogging în Scutece (Diapers Jogging). Cursa de 800 m va avea loc de la ora 12:30, în Piaţa Constituţiei, în cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti.

Pe 4 octombrie va avea loc Racing to the Top (finala a West Bike Tour 2014), în localitatea Şiria, judeţul Arad. Este permisă doar participarea persoanelor peste 14 ani. Înscrierea online este obligatorie.

Sâmbătă, 4 octombrie, se desfăşoară Cupa Sprint, un concurs de înot pentru copii şi juniori. Evenimentul are loc în Sfântu Gheorghe.

Pe 4 octombrie, familiile sunt aşteptate la Decathlon Iuliu Maniu (Bucureşti), pentru O dimineaţă de distracţie cu fitness. Vor fi organizate ateliere de câte 30 de minute: fitness, karate, aikido, pangration (arte marţiale greceşti), yoga distractivă.

Tot în cadrul Maratonului Bucureşti va avea loc Cursa Copiilor (pot lua parte copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani). Vor fi mai multe alergări (pe grupe de vârstă), pe diverse distanţe. Toate vor avea loc sâmbătă, 4 octombrie.

Copiii cu vârsta de cel puţin 13 ani sunt invitaţi să alerge la Cursa Populară (2.9 km), care va avea loc duminică, 5 octombrie, cu începere de la ora 09:00, din nou în cadrul Maratonului Bucureşti.

Un concurs de badminton pentru copii va loc la Iaşi, pe 5 octombrie. Aflat la prima ediţie, Shuttle Time se desfăşoară în Sala Polivalentă din Iaşi, începând cu ora 10:00. Categorii: sub 7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani şi 16-18 ani, fete şi băieţi. Toti copiii vor primi diplome de participare şi cadouri din partea sponsorilor. Înscrierile se fac până pe 3 octombrie.

Pe 5 octombrie, tinerii peste 14 ani pot participa la probele Discovery (15 km) şi hobby (25 km) din cadrul Trofeului Comitatul Hunedoara.

Tot pe 5 octombrie, Topoloveni Bike Adventure îi invită pe tinerii de peste 14 ani să participe la un mountainbike maraton.

În perioada 10-12 octombrie se desfăşoară, la Fundata (Braşov), Concursul Naţional de Schi Fond – Cros pentru cadeţi şi copii. Înscrierile se fac până pe 9 octombrie.

Sâmbătă, 11 octombrie, Oltenia aleargă în cadrul Craiova Running Day. Cursa Populară (2 km) va permite şi participarea copiilor sub 10 ani, dar numai însoţiţi de unul dintre părinţi. Copiii cu vârsta mai mică de 10 ani nu vor plăti taxa, va plăti doar însoţitorul (10 lei).

Pe 11 octombrie va avea loc, lângă Lacul Ciuperca din judeţul Tulcea, Crosul Toamnei. La eveniment pot participa şi cei mici, pe categorii de vârstă.

În weekendul 11-12 octombrie, cei mici pot participa la a 7-a ediţie a concursului Cupa Bacăului la înot. Înscrierile se fac până la data de 6 octombrie.

Tot în weekendul 11-12 octombrie, Campionatul Naţional de Orientare pe Mountain Bike (MTBO) şi Trofeul Maramureş permit participarea tinerilor peste 14 ani. Înscrierile se fac până la data de 6 octombrie.

Iubitorii de mountain bike pot participa sâmbătă, 11 octombrie, la concursul Tur de Iaşi, care se va desfășura în pădurea Bârnova. Este permisă participarea tinerilor peste 14 ani, doar cu acordul părinţilor. Înscrierile online se încheie pe 7 octombrie.

Aflată la a doua ediţie, Şugaş Race va curprinde, în cadrul zilei de alergare, şi o Cursă a Copiilor. Înscrierea este gratuită. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 octombrie. Categorii: 4-6 ani, 7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani. Copiii de la categoria 4-6 ani e obligatoriu să fie însoţiţi de un părinte pe toata durata cursei. Pentru toţi copiii e necesară prezenţa unui părinte/tutore în vederea înscrierii la concurs. De asemenea, minorii sub 18 ani cu rezultate excepţionale la MTB pot participa în cadrul probei de ciclism de duminică, dacă prezintă o declaraţie notarială prin care părinţii îşi dau acordul.

Duminică, 12 octombrie, cei mici pot participa la Cursa Populară (3 km) din cadrul Semimaratonului Galaţi.

Pe 12 octombrie, Herbalife Fit&Fun invită părinţii şi copiii în Parcul Tineretului din Capitală, de la ora 16:00. Participarea este gratuită.

Minorii peste 14 ani pot participa pe 12 octombrie la Metal Enduro (mountain bike), în Reşita. Este însă obligatoriu acordul ambilor părinţi.

Alege Sportul – Zilele Sportului la Cluj este un eveniment care încearca să le ofere copiilor posibilitatea de a face cunoştinţă cu cât mai multe ramuri sportive. În perioada 17-18 octombrie, în Parcul Babes din Cluj-Napoca, cei mici vor avea acces la aproximativ 20 de ramuri sportive.

Pe 18 octombrie, copiii cu vârste sub 13 ani pot participa la concursul de nataţie Cupa Casa Ema, în Bistriţa.

Pe data de 18 octombrie va avea loc, la Tg. Mureş, prima ediţie a Semimaratonului şi Crosului Gravity. Înscrierile se pot face la faţa locului. Cei mici se pot înscrie, contracost, la Cursa Copiilor.

42 de copii din Sulina, băieţi şi fete, majoritatea elevi ai Liceului Teoretic Jean Bart, născuţi în Delta Dunării, vor alerga pe traseul cursei de maraton din cadrul competiţiei Maratonul Delta Dunării, formând o ştafetă de 42×1 km. La cursa de pe 18 octombrie pot însa participa şi alţi copii.

Scroviştea Swan Lake XCM este un concurs de ciclism organizat pe 18 octombrie. La start va fi permisă doar participarea persoanelor peste 15 ani – şi numai la proba de semimaraton – dacă sunt însoţiţi de un părinte care semnează în prealabil o declaraţie.

Pe 19 octombrie, în Pădurea Surlari-Căldăruşani, la aproape 30 km de București, la ora 11:00, sute de Haiduci și Domniţe, călare pe biciclete, se vor întrece pe mai multe trasee. Sunt invitaţi copii, adulţi, familii. Va exista şi o tombolă.

Sâmbătă, 25 octombrie, părinţii şi copiii sunt aşteptaţi în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală, la Crosul Familiei. Se va alerga pe categorii de vârstă de la 4 ani la 16 ani, în perechi copil-părinte, legaţi printr-o panglică (de mână).

Centrala de escaladă din Cluj-Napoca invită toţi copilaşii la a treia ediţie Kids Competition. Concursul va avea loc pe 25 octombrie, pe categorii de vârstă: 4-6 ani; 7-10 ani; 11-15 ani. Înscrierile se pot face pe site sau la faţa locului.

Tot pe 25 octombrie, în Parcul Natural Comana din judeţul Giurgiu, va avea loc Cupa Veseliei (mountainbike). Competiţia este deschisă copiilor şi adulţilor. Se va concura pe un traseu cu o lungime de 8 km, iar detaliile vor fi anunţate începând cu 15 octombrie.

Concursuri pentru copii, cu deadline-uri până în octombrie

La cursa de 5 km din cadrul Halloween Old Town Race se pot înscrie şi copiii. Cei sub 6 ani pot participa gratis. Evenimentul are loc pe 1 noiembrie, în Centrul Vechi al Bucureştiului, iar înscrierile se fac până pe 29 octombrie.

Sursă foto: galleryhip.com

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments