Unde fac mişcare copiii în luna septembrie

SportPici.ro vă prezintă o listă cu evenimentele unde cei mici vor putea face mişcare în septembrie 2015. Avem momentan 25 de evenimente, dar vom face zilnic update-uri.

 • Lista poate suferi modificări. Vom reveni cu update-uri pe măsură ce aflăm de existenţa altor evenimente dedicate celor mici.
 • Nu uitaţi să consultaţi secţiunea Calendar a site-ului, cu toate evenimentele dedicate copiilor anul acesta.

Pe 8 septembrie începe un Curs de dans pentru copii, nivel începător, la Deco Dance din Capitală (zona Tineretului). Şcoala este fondată de doctor Cezar Iancu, fost sportiv de performanţă în dansurile sportive.

Pe 12 septembrie va avea loc The Color Run Night, un fun run de 5 km, cu startul pe şoseaua Kiseleff, Bucureşti. Evenimentul este necompetitiv: participanţii vor putea alerga sau merge şi vor fi coloraţi pe traseu. Nu există limită de vârstă. Persoanele cu vârste de sub 6 ani pot participa gratis, doar însoţit de către unul dintre părinţi sau tutorele legal (iar acesta este înscris şi a plătit taxa de participare). Participanţii cu vârste între 6 şi 14 ani pot participa, prin înscriere şi plata taxei de participare, dacă sunt însoţiţi obligatoriu de către unul dintre părinţi sau tutorele legal (şi el înscris la eveniment). Participanţii cu vârste între 14 şi 18 ani pot participa fără a fi însoţiţi de către unul dintre părinţi sau tutorele legal, însă trebuie să prezinte în momentul ridicării kitului de participare o declaraţie pe propria răspundere semnată de unul dintre aceştia. Este strict interzisă participarea la eveniment cu biciclete, role, trotinete sau orice alt mijloc de deplasare, precum şi participarea cu animale de companie, indiferent de dimensiunea si tipul acestora.

Pe 12 septembrie, în cadrul evenimentului Pe-un picior de plai, va avea loc un Cros de 5 km, la care vor putea participa şi tinerii care au împlinit 14 ani. Copiii sub 14 ani vor putea participa la cursa de cros doar însoţiţi de o persoană majoră, înscrisă la aceeași cursă, iar aceasta va alerga împreună cu minorul, pe toată durata cursei.

BikeXpert Alpine Challenge este un concurs de mountain bike programat pe 12 septembrie, la Pucioasa. Ca noutate pentru ediţia din 2015, copiii vor avea propriile trasee amenajate în parcul oraşului Pucioasa şi pe o parte din traseul principal. Înscrierile la această categorie se fac la faţa locului în zona special amenajată. Taxa de participare este de 30 lei. Toţi concurenţii vor fi cronometraţi. Participarea se poate face doar pe baza acordului ambilor părinţi. Categorii de concurs:

 • copii până la 6 ani – traseu special amenajat în parcul oraşului Pucioasa
 • 7-10 ani – traseu special amenajat în parcul oraşului Pucioasa
 • 10-14 ani – traseu de 3 km, inclus în traseul de Semimaraton

Mamut Bike Race va avea loc la Alba Iulia, pe 12 septembrie, fiind permisă şi participarea tinerilor care au împlinit 14 ani.

În weekendul 12-13 septembrie va avea loc, la Călăraşi, Cursa Dunării Călărăşene. Vor exista mai multe pe parcursul celor două zile:

 • Clasica de 71.5 – cursa de sosea, 71.5km; participă juniori & seniori, fete şi băieţi
 • Campionatul Naţional de Tandemuri – traseul – la fel ca in Clasica de 71.5
 • Întrecerea prichindeilor – pentru copiii până în 7 ani; pe Str. Slobozia, un poligon special pentru ei
 • Cursa insulei – cursă offroad unică în România: un traseu de 53km, plat, care începe cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca şi start&finish pe Plaja Mare din Călăraşi
 • Cursa de familie – pe un traseu de 3-5 km (în funcţie de vreme), prin pădure; dedicat prichindeilor de 7-13 ani care se vor întrece în familie; la această probă se pot înscrie numai echipe de 2 participanţi în formatul tata/mama/bunica/bunicul + copil

Marathon MTB Bicaz va cuprinde şi o Cursă Family la care pot participa şi copiii sub 14 ani. Evenimentul are loc pe 13 septembrie, la Bicaz, în Parcul Naţional Ceahlău. Fiecare copil poate participa numai însoţit de un adult. Doar copiii trebuie să aibă cont Riders Club şi să se înscrie, adulţii având doar calitatea de însoţitor, fără a plăti taxa de înscriere. Pachetul de start poate fi ridicat doar de către adult. Traseul măsoară 8 km, iar punctul de finish este comun cu punctul de start. Cursa este competitivă, fiind premiată. Tinerii care au împlinit 14 ani pot participa în cadrul cursei Standard (29 km).

Cu ocazia Semimaratonului Galaţi de pe 13 septembrie, copiii sub 16 ani pot participa la Cursa populară (3 km). Pentru cursa populară nu este obligatorie achitarea unei taxe de participare, dar cine va face o donaţie (şi va şi alerga la proba de cursă populară) de minim 30 de lei la faţa locului sau va achita taxa de participare de pe site de 30 de lei va intra la tragere la sorţi a unei tablete oferite de sponsorul competiţiei.

Pe 13 septembrie va avea loc, în centrul Craiovei, a II-a ediţie a manifestării sportive Craiova SportFEST. Pe parcursul zilei de duminică veţi putea participa la concursuri de atletism, baschet, dans, fotbal, handbal, volei, badminton, radioamatorism, cros, ciclism, echitaţie, lupte, judo, karate modern, arte marţiale, scrimă, box.

Duminică, 13 septembrie, cu ocazia concursului Ciucaş X3 va avea loc Cursa Copiilor, în zona de Start Finish din localitatea Cheia, judeţul Prahova.

Zeci de jocuri distractive pentru copiii între 4 şi 10 ani vor avea loc la Bucurie în mişcare, eveniment organizat la Zalău, pe 19 septembrie. De asemenea, veţi putea asista la demonstraţii sportive: dansuri, arte marţiale, majorete etc.

Pe 19 septembrie va avea loc Probikers SemiMaraton, la Hanul Pescarilor din Oradea, cei mici putând concura la cursele:

 • Family Duo – 25 km – participă obligatoriu unul dintre parinti + un copil 5-13 ani
 • Family Tour – 25 km – participă minimum 3 persoane: un copil cu 2 adulţi (părinţi/tutore) sau 2 copii (5-13 ani) cu un adult.
 • Semimaraton – 35 km – pot participa şi tinerii care au împlinit 14 ani

În perioada 19-20 septembrie se desfăşoară, în Judeţul Ilfov, zona Baloteşti-Snagov, Campionatul Naţional ciclism de şosea pentru amatori. Vor fi 2 etape (contratimp individual şi fond) pe durata a 2 zile şi va fi permisă şi participarea tinerilor care au împlinit 14 ani.

Pe 20 septembrie, la Tulcea, în cadrul Semimaratonului Porţile Deltei, va exista şi o cursă destinată copiilor. Aceştia vor alerga 1 km.

Oradea City Running Day va include, pe 20 septembrie, o cursă pentru copii. Crosul Copiilor va avea 1 km lungime, inscrierile fiind gratuite.

Pe data de 20  va avea loc a patra ediție a competiției de mountain biking I wheel for Moinești Zemeş, ce va avea loc în Moinești – Zemeș, județul Bacău. Cei mici pot participa şi ei:

 • traseul A: 10-13 ani masculin şi feminin
 • traseul B: 14-17 ani

Duminică, 21 septembrie, are loc Semimaratonul Porţile Deltei, în Tulcea. Copiii vor putea participa la Crosul Copiilor (1 km) (doar copiii până la 13 ani) şi la Cursa Populară (5,27 km) (copiii de minimum 14 ani).

În cadrul Festivalului Medieval Curtea Domnească (Muzeul Curtea Veche, Bucureşti) vor fi organizate, pentru copii, mai multe ateliere gratuite intitulate “Arhitectură Medievală la Curtea Veche”, “Şcoala Micului Scutier” (activităţi pentru copii, care se vor fi iniţiaţi în tainele armelor şi elementelor de armură), “Apăraţi Căpitanul” (program interactiv între membri SMG şi copiii din public; copiii vor fi echipaţi cu replici din spumă poliuretanică ale armelor sec al XV-lea), tir cu arcul tradiţional pentru vizitatori şi altele.

Pe 26 septembrie va avea loc Casiopeea Walk & Run, în Parcul Izvor din Bucureşti. Cei mici pot participa şi ei, astfel:

 • 10:00 – Kids’ race 6-8 years old (482 m)
 • 10:15 – Kids’ race 9-11 years old (914 m)
 • 10:30 – Teenagers’ race 12-16 years old (1.273 m)

Pe 26 septembrie, în Constanţa, în cadrul Black Sea 10K, va avea loc Crosul Copiilor, dedicat celor mici (7-14 ani). Participarea este GRATUITĂ. Program:

 • Copii 7-8 ani/ Distanţa 1000 m/ Start ora 10:30
  Copii 9-10 ani/ Distanţa 1000 m/ Start ora 11:00
  Copii 11-12 ani/ Distanţa 1500 m/Start ora 11:30
  Copii 13-14 ani/ Distanţa 1500 m/Start ora 12:00

Pe 26 septembrie va avea loc Maratonul Tabere cu Suflet de la Comana, participarea celor mici fiind permisă la cursele de Cros (14 ani împliniţi în anul competiţiei) şi la Crosul Copiilor (sub 13 ani).

Tot la Comana, pe 26-27 septembrie, se desfăşoară Duatlonul Tabere Cu Suflet. Competitia are 20 de categorii, 8 pentru copii şi 12 pentru adulţi. Categoriile de copii sunt în funcţie de vârstă:

 • Pitici – 7 ani sau mai mici
 • Copii – 8-9 ani
 • Spiriduşi – 10-11 ani
 • Uriaşi – 12-13 ani

Pe 26 septembrie va avea loc Turul Mămici pe Biciclete – ediţia I. Sunt invitate toate mămicile în devenire (gravide), mămicile cu sugari în marsupiu, mămicile cu scaun de bebeluş pe bicicletă, mămici cu copii în remorcă sau alături pe triciclete şi biciclete, toate femeile iubitoare de ciclism, mişcare şi viaţă sănătoasă.  Parada pe biciclete va avea loc în jurul parcului Herăstrău din Capitală.

Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) cu un traseu prietenos, cu diferențe mici de nivel, preponderent pe poteci de pădure. Copiii concurează pe trasee special amenajate şi au parte de surprize și cadouri pe durata întregii zile. În plus, evenimentul s-a dorit un loc pentru întreaga familie, împrejurimile Cabanei Cernica AGVPS devenind pentru o zi un spaţiu în care fiecare se simte bine. De la copii cu vârsta între 3 și 10 ani, la adulți de peste 45 de ani, traseele au fost construite pe măsura experienței. Categorii: Hobby, Race, Family și Juniori.

Competitia de şosea Velopower Road Race va avea loc pe 26 septembrie, în oraşul Panciu, fiind permisă şi participarea tinerilor care au împlinit 14 ani (cu însoţitori).

La Miercurea Ciuc sunt programate, pe 26 septembrie, în Parcul Libertăţii, două concursuri de ciclism pe şosea: Junior Cup şi Campionatul Naţional pentru Copii. Junior Cup li se adresează atât sportivilor legitimaţi la cluburi de ciclism (cadeţi şi juniori), cât şi amatorilor. Campionatul Naţional pentru Copii li se adresează doar sportivilor legitimaţi şi sunt acceptate numai biciclete de şosea.

Parcul Izvor din Bucureşti va găzdui, pe 27 septembrie, evenimentul Rollers Fest. Atât pasionaţii mersului pe role, amatori sau profesionişti, cât şi persoanele dornice să încerce pentru prima dată practicarea acestui sport sunt aşteptati începand cu ora 10. Primii 300 de participanţi care se vor prezenta pe role la standul Asociaţiei Pathos şi vor completa formularul de tombolă vor primi gratuit un tricou RollersFest 2015. La ora 13 se va organiza un mars pe role în jurul parcului. După marş, activităţile pe role vor continua: vor fi amenajate spaţii de plimbare pe role pentru copii, spaţii de plimbare pe role pentru amatori şi spaţii pentru demonstraţiile profesioniştilor. La finalul zilei va avea loc o tombolă cu 5 premii constând în echipamente pentru rolleri.

Crosul Cititorilor va avea loc duminică,  27 septembrie 2015, în  parcul Carol I (intrarea Şerban Vodă, în spatele mausoleului), începând cu ora 10:00. Evenimentul li se adresează atât copiilor şi tinerilor (cu vârsta peste 14 ani), cât și adulților.

Pe 27 septembrie puteţi participa gratis la Crosul Loteriei Române din Capitală, de la 10:00. Vor exista 105 premii în valoare totală de 99.900 lei. Înscrierea la competiţie se va face chiar în ziua desfăşurării, începând cu ora 8:00, la punctele de înscriere speciale amenajate.

Familiile pot participa pe 27 septembrie la Cursa Populară din cadrul evenimentului Semimarathon Bacău. Se va alerga în echipă, iar membrii vor alerga împreună, pe o distanță de 1500 m, de la Parcul Trandafirilor la Primăria Bacău și retur.

Cu ocazia evenimentului de ciclism cross country Cetăţuia XCO Iaşi, pot participa şi tinerii care au împlinit 15 ani, la probele XCO (nivel amatori) sau Elite (nivel mediu-ridicat).

 

 

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments