Unde fac mişcare copiii în luna septembrie

“Când eram copii mai mici ne jucam cu bibilici” – ar zice un cântec de dinaintea “generaţiei facebook şi smartphone”. În faţa unei acute lipse de bibilici, SportPici.ro le sare părinţilor în ajutor şi le prezintă o listă cu evenimentele lunii septembrie, unde prichindeii îşi pot consuma energiile în mod constructiv: alergare, triatlon, duatlon, ciclism, tabără medievală, karate, scrimă şi altele.

În perioada 31 august-6 septembrie va avea loc o Tabără Medievală pentru Copii (5-16 ani). Cei mici vor participa la activităţi precum atelier de spadă medievală, atelier de tir cu arcul, excursii şi drumeţii.

În perioada 31 august-9 septembrie, Caravana Scrimei Româneşti va ajunge în 11 oraşe din ţară. Cei mai mari campioni și antrenori de scrimă în activitate vor încerca popularizarea acestui sport în rândul celor mici. Participarea la evenimente este gratuită.

84 de echipe cu puşti între 7 şi 12 ani vor participa la turneul Bucureşti Fotbal Festival Cup, în perioada 4-7 septembrie.

Triathlon Challenge Mamaia (5-7 septembrie) permite participarea tinerilor de peste 13 ani în cadrul cursei supersprint: 400m înot + 10 km ciclism + 2.5 km alergare. Înscrierile se fac online până pe 30 august.

Pe 6 septembrie se va desfăşura Cupa Rapid la karate – pentru copii, cadeţi, juniori şi seniori. Concursul are loc în Sala Rapid din Bucureşti şi este adresat oricărui sportiv legitimat la un club de arte marţiale. Participarea la individual se face pe categorii de vârstă începând de la sub 7 ani. Înscrieri până pe 5 septembrie. Intrarea spectatorilor este liberă.

Cu ocazia concursului de alergare Transylvania Trail Traverse va fi organizată şi o cursă pentru cei mici. Kids Race va avea loc sâmbătă, 6 septembrie, ora 17:00, la pârtia de schi din Bran. Înscrierile sunt gratuite şi se mai fac doar la faţa locului. Există şi o categorie “Sub 3 ani”.

Pe 6 septembrie va avea loc, în Parcul Mare din Dej, Crosul caritabil Alerg pentru tine! Pot participa şi cei mici, cu acordul scris al părinţilor. Probe: cros de 2 km, respectiv cros de 4 km. Înscrieri până pe 29 august.

În perioada 6-7 septembrie, cei mici vor putea participa la competiţiile populare organizate în cadrul Campionatelor Europene de Baschet 3X3, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Pe 7 septembrie, în parcarea Shopping City Galaţi, copiii cu vârste între 6 şi 14 ani pot participa la un Concurs de îndemânare pe bicicletă. Înscrierile sunt deschise până pe 5 septembrie.

Sâmbătă, 13 septembrie, în cadrul Craiova SportFest, se încearcă atragerea copiilor pentru practicarea sportului de perfomanţă: atletism, alpinism-escaladă, arte marţiale, baschet, badminton, box, dans sportiv, fotbal, handbal, judo, lupte, oină, scrimă, şah, tenis, tenis de masă, table-backgammon, volei şi zona de animaţie sportivă.

Pe 13 septembrie, părinţii şi copiii pot alerga la Color Run Bucureşti, pe un traseu de 5 km din zona Kiseleff. Un “fun run” fără cronometru, de plăcere, în care toată lumea va fi colorată din cap până-n picioare. Până pe 31 august beneficiaţi de taxă redusă.

În cadrul evenimentul Sibiu Duatlon de pe 13 septembrie va fi organizată un concurs de copii. Cursa va avea loc la Muzeul Astra şi va presupune o probă de alergare şi una de bicicletă.

Tot pe 13 septembrie, dar în cadrul Crosului Electroprecizia (3 km), pot alerga şi cei mici. Vor fi chiar acordate premii la feminin şi masculin pentru cel mai tânăr participant.

În perioada 13-14 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală, va fi organizat evenimentul Bike Fest, care va include zone şi competiţii pentru copii. În plus, la “Şcoala de biciclete” vor fi predate lecţii de mers pe bicicletă pentru începători.

Tot în perioada 13-14 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, se va desfăşura Plai Festival. Cu ocazia evenimentului vor fi organizate mai multe “Jocuri pentru prichindei” şi puteţi asista la prezentări utile inclusiv pentru cei mici, despre “Cum să te apuci de alergat şi să nu te mai laşi”.

Pe 13 septembrie, în Tecuci, copiii pot participa la Cupa MitSoft la tenis de masa. Înscrierile se fac până pe 12 septembrie.

Pe 14 septembrie, tinerii sub 18 ani pot concura în cadrul Bioeel Triathlon Kids. Taxa redusă doar până pe 1 septembrie. Se poate face plata şi la faţa locului.

Pe 20 septembrie, în cadrul Maratonului Tabere cu Suflet de la Comana, vor avea loc şi alergări pentru cei mici: Traseul Piticilor (pentru copiii până la 7 ani) şi Traseul Copiilor (pentru celelalte categorii de copii). Distanţa: Traseul Piticilor – 0,8 km, iar Traseul Copiilor – 1.8 km.

Pe 20 septembrie, la Runfest, în Pădurea Băneasa, vor putea alerga toate persoanele cu vârste de peste 8 ani. Astfel, pentru copii (8-13 ani) va exista o cursă de 2 km, pentru juniori (14-17 ani) va fi organizată o cursă de 5 km, iar copiii până la 13 ani pot alerga şi în cadrul probei “familie” (5 km) alături de unul dintre părinţi. Pentru persoanele minore taxa este mai mică decât pentru adulţi. Pentru a beneficia de cea mai mică taxă trebuie să plătiţi până pe 31 august.

Crosul Cugir de pe 20 septembrie propune şi o secţiune Junior fără taxă de participare, la care înscrierile se vor face la faţa locului, cu cel puţin 2 ore înainte de start.

Pe 21 septembrie, la Oradea Running Day, va fi organizată cursa pentru copii Carrefour Era. Cursa măsoară 1 km şi este cu acces gratuit.

Tot pe 21 septembrie, la Moineşti, judeţul Bacău, are loc a treia ediție a competiţiei de mountain biking I Wheel For Moineşti Zemeş. Traseul A (10 km, dificultate medie) este destinat categoriei 10–13 ani masculin şi feminin şi categoriei Family. Traseul B (35 de km, dificultate medie) este deschis tuturor pasionaților de mountain biking cu vârstele peste 14 ani.

Pe 21  septembrie, la Agigea (Constanţa), în cadrul Campionatelor Naţionale de Şosea la ciclism, are loc Proba de Circuit (Criterium). Distanţe: 2 km pentru copiii de 6-7 ani,  4 km pentru cei de 8-10 ani, 10 km pentru cei de 11-13 ani şi 50 de km pentru restul participanţilor.

În perioada 26-28 septembrie, la Bucureşti, vor fi organizate Campionatul Balcanic de Ju Jitsu (U12, U18 & U21) şi Cupa Mondială pentru Cadeţi. Accesul publicului este gratuit.

Pe 27 septembrie se va desfăşura evenimentul Sporturi Montane pentru Copii, în paralel cu alergarea montană Făget Tour. Locul: terenul din Valea Gârbăului de pe lângă Restaurantul Roata Făget (lângă Cluj-Napoca). Activităţi: concurs de alergare pentru copii, concurs de bicicletă pentru copii, concurs şi iniţiere în sportul de orientare în alergare, căţărare pe panou artificial, tiroliană, atelier de pictură şi desen, diferite meşteşuguri pentru copii. Sunt aşteptaţi copii de vârstă între 4 şi 15 ani, împreună cu părinţii. Participarea copiilor este gratuită.

Pe 27 septembrie, în cadrul Rarău Radical Race, cei mici au la dispoziţie o cursă de aproximativ 3 km, la categoriile “pitici” (<10 ani), respectiv “uriaşi” (10-13 ani). Copiii nu beneficiază de tricoul din kitul de participare. Înscrierea lor este însă gratuită.

În weekendul 27-28 septembrie, în Baia Mare, se desfăşoară Memorialul Gheorghe Demeca, competiţie de nataţie deschisă categoriilor de vârstă 2006, copii, juniori 1, juniori 2 şi seniori.

Pe 28 septembrie, în Parcul Crângaşi din Capitală, cei mici (şi nu numai ei) pot învăţa să meargă pe bicicletă în cadrul evenimentului caritabil Învaţă să pedalezi!.

Concursuri pentru copii, cu deadline-uri până în septembrie

Cu ocazia Maratonului Internaţional Bucureşti 2014 vor avea loc două curse pentru copii.

  • La Cursa Copiilor de sâmbătă, 4 octombrie, participă copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, fără plata vreunei taxe. Cursa se va desfăşura diferenţiat, pe grupe de sex şi vârstă. Copiii vor alerga singuri, fără părinte sau tutore / adult, cu excepţia celor cu dizabilităţi.
  • Copiii cu vârsta de la 13 ani în sus sunt invitaţi să alerge la Cursa Populară (2.9 km). Participanţii vor primi câte un tricou înainte de start. Înscrierile implică plata unei taxe până pe 22 septembrie.

Până pe 27 septembrie vă puteţi înscrie la Cupa Sprint, concurs de înot pentru copii şi juniori ce se vă desfăşura la Sfântu Gheorghe, pe 4 octombrie. Cei mici se vor întrece în probele de 50 m liber, bras, spate şi fluture.

Sursă foto: Radu Cristi

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments