Unde fac mişcare copiii în luna ianuarie

A trecut vremea moşilor şi a fost băută şampania pentru copii de la Revelion, astfel că prichindelul tău e din ce în ce mai nemulţumit. Salvarea ta: scoate-l în frig! Vezi o listă cu 20 de activităţi care îi vor căli şi relaxa pe sportpici: schi, snowboard, alergare pe zăpadă. Vezi şi programul patinoarelor din Bucureşti.

În perioada 4-10 ianuarie, la Azuga, va fi organizată o tabără de schi şi snowboarding adresată copiilor între 6 şi 17 ani.

În perioada 9-11 ianuarie, Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei (judeţul Suceava) va fi centrul de concurs al Campionatului Naţional de Orientare – Schi 2015 şi al competiţiei de ştafetă mixtă Cupa Dornelor. Se va concura la masculin şi feminin, pe categorii de vârstă începând de la copii şi până la veterani.

Sâmbătă, 10 ianuarie, va avea loc, la Păltiniş, concursul de schi şi snowboard Slalom Paralel. Este permisă inclusiv participarea celor mici. Doritorii se pot înscrie online sau la faţa locului.

În perioada 10-11 ianuarie puteţi participa la cursurile de schi pentru copii şi adulţi susţinute la Buşteni, cu un instructor care a lucrat inclusiv cu prichindei de 1-2 anişori.

Tot în perioada 10-11 ianuarie se desfăşoară Joaca pe Patine la Patinoarul Drumul Taberei (vis a vis de Piata Moghioros – Drumul Taberei) – trenuleţe magice, concursuri hazlii, jocurile copilăriei, premii faine. Înscrieri până vineri, 9 ianuarie.

Până pe 15 ianuarie îi puteţi înscrie pe cei mici la Cupa FunSports la baschet. Competiţia va avea loc în perioada 2-6 februarie, la Braşov.

Pe 15 ianuarie, copiii înscrişi la Asociaţia Sportivă de Atletism Reyka Bucuresti pot participa la Cursa Micului Atlet – probe de viteză, rezistenţă şi lungime.

Până pe 15 ianuarie îi puteti înscrie pe sportpici la turneul de fotbal pentru copii Cupa Bega de Iarnă. Evenimentul se va desfăşura între 5 şi 7 februarie la Timişoara şi le este dedicat copiilor născuţi între anii 2001 şi 2006.

În perioada 15-17 ianuarie se desfăşoară Cupa Râşnov la schi biatlon. Participă şi juniorii, cadeţii şi copiii.

Pe 17 ianuarie, la Arena Platoş din Păltiniş, are loc Family Race, concurs de slalom pentru familii. Concurs adresat exclusiv familiilor, fără taxă de înscriere.

În perioada 17-18 ianuarie puteţi participa la cursurile de schi pentru copii şi adulţi susţinute la Buşteni, cu un instructor care a lucrat inclusiv cu prichindei de 1-2 anişori.

Dacă vă aflaţi pe 18 ianuarie la Vatra Dornei, puteţi sărbători World Snow Day: acces gratuit pentru practicarea sporturilor de iarnă (inclusiv snowtubing), lecţii gratuite de schi şi snowboard şi competiţii amuzante pe zăpadă (precum cursa mascotelor).

Duminică, 18 ianuarie, Ziua Mondială a Zăpezii (World Snow Day) este sărbătorită şi la Ski Resort Transalpina, pe domeniul schiabil din localitatea Voineasa (judeţul Vâlcea). Copiii cu vârste între 4 şi 14 ani pot beneficia de acces gratuit la instalaţiile pe cablu, de lecţii gratuite de schi şi snowboard şi se pot înscrie la concursuri distractive pe zăpadă, cu premii atractive. Conform www.world-snow-day.com, Ziua Mondială a Zăpezii 2015 se sărbătoreşte în România şi la Vatra Dornei, Poiana Braşov, Azuga, Buşteni, Predeal, Sinaia şi Cavnic.

În perioada 18 ianuarie-1 martie se desfăşoară, la Sibiu, Cupa Speranţelor la Schi Alpin, o serie de concursuri adresate copiilor din categoriile de vârstă 6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani şi 11-12 ani, fete şi băieţi legitimaţi sau nelegitimaţi la cluburi sportive de profil. Competiţia se desfăşoară pe parcursul a cinci etape, prima fiind programată pe 18 ianuarie, la Păltiniş. Înscrierile la această etapă se fac până pe 16 ianuarie.

Pe 23-24 ianuarie se desfăşoară, la Azuga, concursul de schi Cupa Alfa, adresat inclusiv celor mici. Duminică, după încheierea competiţiei destinate adulţilor, vor putea concura şi copiii, în cadrul a cinci categorii, în funcţie de anul naşterii: 2009 sau ulterior, 2007-2008, 2005-2006, 2003-2004 şi 2001-2002.

Iubitorii handbalului sunt aşteptaţi vineri şi sâmbătă, 23-24 ianuarie, la Sala Sporturilor din Craiova, acolo unde se vor juca partidele celui de-al 3-lea turneu al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare 2, grupa F.

Pe 24 ianuarie va avea loc Micul Biciclist şi siguranţa lui, concurs educativ de îndemanare pe bicicletă. Evenimentul va avea loc în incinta Polus Center Cluj (comuna Floreşti). Înscrierile se pot face la categoriile de vârstă 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15-17 ani, fete şi băieţi, precum şi la categoriile specială şi familie. În aceeaşi zi, vor avea loc o serie de demonstraţii în cadrul evenimentului “Poţi fi şi tu campion!“: judo, skandenberg, demonstraţii de flotări şi demonstraţii ale luptătorilor antitero.

Pe 24 ianuarie se va desfăşura, la Topliţa, Cupa Călimani la schi de tură. Este permisă şi participarea copiilor.

Tot pe 24 ianuarie, la Păltiniş, are loc competiţia Arena Copiilor Ski Cross. Înscrierile se fac până pe 23 ianuarie.

Sâmbătă, 24 ianuarie, în judeţul Harghita, are loc Cupa Palatul Copiilor la orientare pe schiuri. Vor fi premiaţi primii 3 sportivi clasaţi la categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16, 18, 20 şi 35 de ani, fete şi băieţi.

Weekendul 24-25 ianuarie aduce pentru tinerii floretişti o nouă provocare pe planşă la Bucureşti: Cupa de Iarnă la floretă. Înscrierile deschise până pe 22 ianuarie.

În perioada 24-25 ianuarie puteţi participa la cursurile de schi pentru copii şi adulţi susţinute la Buşteni, cu un instructor care a lucrat inclusiv cu prichindei de 1-2 anişori.

Pe 24 şi 25 ianuarie, în Vatra Dornei, se joacă meciurile Cupei Unirii la tenis de masă, turneu de categoria B în circuitul Amatur. Concursul copiilor se joacă în grupe de câte 6 jucători, la categoria începători, clasele I-IV şi V-VIII.

În weekendul 24-25 ianuarie, la Floreşti (Cluj), va avea loc Cupa Mickey Mouse la Karate copii. Înscrierile se fac până pe 23 ianuarie.

Opt echipe de hochei pe gheaţă îşi dispută supremaţia, în weekendul 24-25 ianuarie, în cadrul turneului de juniori Cupa Vulturii Buzăului. Între timp, la Patinoarul Ice Magic continuă selecţiile pentru cei care doresc să facă parte, pe viitor, din echipa de hochei Vulturii Buzău.

Pe 25 ianuarie, la Păltiniş, are loc competiţia Arena Copiilor Slalom. Înscrierile se fac până pe 23 ianuarie.

În perioada 25-31 ianuarie, la Azuga, va fi organizată o tabără de schi şi snowboarding adresată copiilor între 6 şi 17 ani.

În perioada 28-31 ianuarie se desfăşoară Cupa Corona la schi. Concursul are loc pe Pârtia Lupului din Poiana Braşov, in zilele de miercuri şi joi tinerii sportivi urmând sa ia startul în proba de slalom uriaş, iar vineri şi sâmbătă în cea de slalom.

Până pe 30 ianuarie se fac înscrierile pentru a doua etapă din cadrul Cupei Speranţelor Sibiene la Schi Alpin, o serie de concursuri adresate copiilor din categoriile de vârstă 6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani şi 11-12 ani, fete şi băieţi legitimaţi sau nelegitimaţi la cluburi sportive de profil. Competiţia se desfăşoară pe parcursul a cinci etape, a doua etapă fiind programată pe 1 februarie, la Gura Râului.

În perioada 30 ianuarie-4 februarie se desfăşoară tabăra de ski şi snowboard de la Pârâul Rece (Predeal). Înscrierile s-au terminat, dar cu puţin noroc vă puteţi înscrie piciul şi după deadline-ul oficial.

Pe 31 ianuarie va avea loc concursul de alergare Făget Winter Race, lângă Cluj-Napoca. Competiţia va include şi o probă dedicată celor mici, pe categorii de vârstă: Cursa Junior. Copiii se vor înscrie la centrul de concurs, înainte de start, între orele 9:00-11:00.

Sâmbătă, 31 ianuarie, în Club Fabrica din Capitală, va avea loc Boulder Open 2015 – “Fabrica de căţărat”. Competiţia le este adresată tuturor doritorilor, atât începatori, cât şi profesionişti. Noutatea faţă de ediţiile anterioare o constituie participarea la concurs a copiilor cu deficienţe de auz de la Fundaţia “Climb Again”, precum şi o demonstraţie a copiilor nevăzători de la acelaşi ONG.

Tot pe 31 ianuarie, la Ghimbav (judeţul Braşov), are loc Cupa Shingitai la ashihara karate. Întrecerile sunt deschise inclusiv copiilor peste 4 ani. Intrarea spectatorilor este liberă.

În perioada 31 ianuarie-3 februarie puteţi participa la cursurile de schi pentru copii şi adulţi susţinute la Buşteni, cu un instructor care a lucrat inclusiv cu prichindei de 1-2 anişori.

Pe 31 ianuarie şi pe 1 februarie, juniorii U18 pot participa la KIA Squash Cup. Înscrierile se fac până pe 28 ianuarie, ora 15:00.

Până pe 31 ianuarie se fac înscrierile la Cupa Coca Cola la fotbal. Liceele din toată ţara îşi pot înscrie echipele de fete şi băieţi în cursa pentru titlul de campioană naţională la fotbal în sală.

Pe parcursul lunii ianuarie vă puteţi înscrie în cadrul Cupei Transilvania la baschet pentru copii (locurile sunt limitate). Competiţia are loc la Târgu Mureş, pe parcursul a două serii, prima dedicată categoriilor babybaschet (fete şi băieţi), desfăşurată în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2015, iar a doua rezervată meciurilor de minibaschet, feminin şi masculin, programate între 3 şi 7 februarie.

Pe parcursul lunii ianuarie se fac înscrierile online la Campionatul Naţional de WinterTriathlon, ce va avea loc la Cheile Grădiştei, pe 22 februariei. Competiţia va include inclusiv categoriile copii (9-12 ani), cadeţi (13-15 ani) şi juniori (16-19 ani). Pentru aceste categorii nu va fi percepută taxa de înscriere.

Pe parcursul lunii ianuarie, în limita locurilor disponibile, îi puteţi înscrie pe cei mici la Tabăra Vacanţei. Programată să se desfăşoare în perioada 1-6 februarie, această tabără va include şi schi şi snowboard, de două ori pe zi.

În perioada 6-8 februarie, la Arena Platoş Păltiniş, se va desfăşura concursul internaţional de snowboarding Transilvania Rookie Fest, adresat riderilor născuţi între 1 ianuarie 1997 şi 31 decembrie 1999 (ei vor concura în categoria Rookie), dar şi celor născuţi după 1 ianuarie 2000 (vor concura în categoria Grom).

Sibiul găzduieşte sâmbătă, 7 februarie, întrecerile Cupei Amatur România la tenis de masă, turneu de categoria A+ (naţional) în calendarul circuitului cu acelaşi nume. Taxa este de 35 de lei, dar copiii până la 14 ani plătesc doar 20 de lei. Înscrieri până pe 6 februarie.

Până pe 14 februarie se pot face înscrierile la Konzul Kupa la Schi Alpin – slalom şi snowboard, un concurs de schi pentru amatori. Concursul va avea loc pe 14 februarie, pe pârtia de schi de la Sovata.

Până pe 16 februarie puteţi să îi înscrieţi pe cei mici la Cupa Gcsoft, concurs de schi alpin amatori ce va avea loc pe 22 februarie, la Muntele Băişorii (Cluj). Alături de copii, adulţii sunt invitaţi şi ei în competiţie, participarea acestora fiind posibilă contra cost.

A patra ediţie a concursului de căţărare pentru copii Kids Competition, organizat la Centrala de Escaladă din Cluj-Napoca, îşi aşteaptă competitorii la start sâmbătă, 21 februarie.

Până pe 22 februarie se fac înscrierile la Cupa Braşov la nataţie, concurs programat în weekendul 28 februarie-1 martie, în incinta Bazinului Olimpic de înot situat în apropierea gării Braşov. Competiţia li se adresează copiilor între 9 şi 14 ani, fete şi băieţi născuţi între anii 2006-2001, iar programul său cuprinde trei reuniuni.

Pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie beneficiaţi de taxă redusă la Semimaratonul Braşov, programat pentru 4 aprilie. Tinerii pot participa şi ei, vârsta minimă pentru participare la proba Cursei Populare fiind de 12 ani, iar la proba de Semimaraton şi la cea de Cros fiind de 14 ani.

Foto: kinderhotels.co.uk

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments