Unde fac mişcare copiii în luna iulie

În iulie 2016, cei mici fac mişcare: merg în tabere, aleargă, înoată, fac drumeţii și speoturism, călăresc, escaladează, merg pe bicicletă, se orientează cu busola, vizitează castele, învață ce e acela “camping”. Vezi o listă cu evenimentele lunii iulie pentru copii. 

 • Lista poate suferi modificări. Vom reveni cu update-uri pe măsură ce aflăm de existenţa altor evenimente dedicate celor mici.
 • Nu uitaţi să consultaţi secţiunea Calendar a site-ului, cu toate evenimentele dedicate copiilor în 2016.

Drumeție, speoturism, cățărare pe stâncă, orientare cu busola și camping-ul – sunt doar câteva din activitățile practice care se vor organiza pentru copii și părinți în vara lui 2016. Tabăra outdoor în familie va avea loc între 5-10 iulie, în zona munţilor Piatra Craiului, Bucegi şi Postăvaru, fiindu-le adresată familiilor cu copii de 4-10 ani. Vezi și eventul de facebook.

Vineri, 8 iulie, sunteţi invitaţi la o tură minunată cu bicicleta, la Sinaia. La TCS Bike Day #14 – Weekend Activ Pe 2 Roți veţi urca cu cabina şi veţi coborî pe un traseu memorabil, prin Poiana Reginei şi, apoi, pe Drumul Regelui.

La Aleargă cu San Montan (Baru Mare, Hunedoara, 9 iulie) pot participa şi SportPicii:

 • Cursa copiilor – 2km. Vor fi trei categorii de vârstă – până la 8 ani, 9-12 ani și 13-16 ani, iar distanța va fi diferită pentru fiecare categorie de vârstă (4-500 m pentru cei mici, 800-1 km pt cei mijlocii și 1,5 km pentru cei mari). Toți participanții la cursa copiilor vor primi diplome și dulciuri, iar cei mai buni vor primi și medalii distinctive și premii.
 • Tinerii între 16 şi 18 ani pot alerga la celelalte trasee: Traseul Tulișa (40 km) și Traseul Muncel-Bărișor (23 km).

Descoperim misterul Căluţilor de Mare, ne plimbăm pe faleză, ne bălăcim – la 2 Mai, în perioada 10-15 iulie, în Tabăra Căluţii de Mare.

Cei mici pot fi înscrişi în a doua serie a Taberei medievale pentru copii, care se va desfăşura în perioada 10-16 iulie, în comuna Fundata, satul Şirnea, jud. Braşov. SportPicii se vor bucura de minunata privelişte a Masivului Bucegi şi a Pietrei Craiului şi vor avea la dispoziţie o serie de activităţi: atelier de spadă medievală, atelier de tir cu arcul şi altele.

Imprezzio Global MTB Marathon este un concurs de tip maraton si semimaraton, deschis tuturor bicicliştilor amatori, începători, avansaţi şi profesionişti. Evenimentul va avea loc pe 10 iulie, în comuna Răcătău, munţii Gilău. Pot participa și copiii care au cel puțin 6 ani împliniți.

Crosul Vaserul – Trenul Campionilor va avea loc sâmbătă, 16 iulie, la Vişeu de Sus, Maramureş. La eveniment pot participa şi sportpicii. Înscrierea tuturor copiilor şi juniorilor este gratuită:

 • Crosul Copiilor – 1 km – 14 ani ( 2 categorii) – 1000 m
 • Crosul Vaserul – 9,3 km: categorii – juniori (14-18 ani), adulți (18-50 ani, 50+)

Sâmbătă, 16 iulie, la Târgu Mureş, va avea loc Bioeel Kids Race, în cadrul Bioeel Triathlon Challenge: înot 200 m, bike MTB 8 km, alergare 2 km. Taxa la Kids Race este de 10 lei. Bioeel Triathlon Challenge va permite şi participarea următoarelor categorii:

 • cadeţi – 14-16 ani feminin şi masculin
 • juniori – 17-19 ani feminin şi masculin

“În afară de echitaţie, ne plimbăm cu căruţa, facem drumeţii, vizităm Cetăţi şi Castele, ne jucăm şi ne distrăm”. Totul la Tabăra de Echitaţie din Valea Crişului, Covasna, în perioada 17-22 iulie.

Cei mici pot fi înscrişi în a treia serie a Taberei medievale pentru copii, care se va desfăşura în perioada 17-23 iulie, în comuna Fundata, satul Şirnea, jud. Braşov. SportPicii se vor bucura de minunata privelişte a Masivului Bucegi şi a Pietrei Craiului şi vor avea la dispoziţie o serie de activităţi: atelier de spadă medievală, atelier de tir cu arcul şi altele.

Nimic nu se compară cu o plimbare de vară sub cerul înstelat, la adăpostul răcoros al naturii. Iar dacă tabloul este pictat în zeci de nuanţe fosforescente şi combinat cu pasiunea pentru sport şi poftă de mişcare împreună cu prietenii, atunci este o invitaţie în competiţia Bucharest After9Cross. Este cel mai nou eveniment urban care promite o super cursă de alergare nocturnă vineri, 22 iulie, în Parcul IOR din Capitală. La eveniment pot alerga și copiii care au împlinit 6 ani.

Campionatul Naţional de Aquathlon va avea loc pe 22 iulie, la Târgu Mureş, pe următoarele categorii: copii, cadeţi, juniori, U23, open şi AG.

 • loc: malul Mureşului – GoKart Racing
 • relaţii şi înscrieri online pe csjuvenes.ro

Campionatul Naţional de Triathlon va avea loc pe 23 iulie, la Târgu Mureş, pe următoarele categorii: copii şi ştafetă mixtă

 • loc: Malul Mureşului – zona Black Lord
 • relaţii şi înscrieri online pe csjuvenes.ro

Cei mici pot alerga sâmbătă, 23 iulie, la cursele din cadrul Maratonului Roşia Montană.

 • Cursa copiilor: 8 – 10 ani: 600 m; 11 – 12 ani: 800 m; 13 – 15 ani: 1200 m – INSCRIERE GRATUITĂ
 • Cursa 10 km: cel puţin 16 ani împliniţi la data cursei

Campionatul Naţional de Triathlon va avea loc pe 23 iulie, la Târgu Mureş, pe următoarele categorii: cadeţi, juniori, U23, open şi AG

 • loc: în curs de negociere cu autorităţile locale
 • relaţii şi înscrieri online pe csjuvenes.ro

Pe lângă concursul în sine, la Runsilvania Wild Race (30 iulie – Răchiţele, munţii Apuseni), “te aşteptăm cu tiroliana peste Cascada Vălul Miresei, cu deja celebrele concerte folk şi foc de tabără. Te invităm să vizitezi Circuitul Grotelor, Circuitul Răchiţele cu Cascada Vălul Miresei şi Peştera Lespezi, să vii cu cei mici, atât pentru Cursa Copiilor cât şi pentru celelalte jocuri destinate lor, de vineri până duminică”. Cursa Copiilor este permisă puştilor între 3 şi 16 ani, pe categorii de vârstă. Tinerii peste 16 ani pot alerga la celelalte probe.

SportPicii sunt aşteptaţi, pe 30 iulie, la cursa “Familia ÎnAlergare de aproximativ 3-5 km” din cadrul Cindrel ÎnAlergare. Se va alerga pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate şi care vor fi semnalizate corespunzător de către organizatori. Startul şi sosirea vor fi în Staţiunea Păltiniș din Munții Cindrel, județul Sibiu.

La Pegas Triatlon Buftea, pe 30 iulie, pot participa şi tinerii care au împlinit 16 ani, la proba Sprint.

Cei mici pot fi înscrişi în a patra serie a Taberei medievale pentru copii, care se va desfăşura în perioada 31 iulie – 6 august, în comuna Fundata, satul Şirnea, jud. Braşov. SportPicii se vor bucura de minunata privelişte a Masivului Bucegi şi a Pietrei Craiului şi vor avea la dispoziţie o serie de activităţi: atelier de spadă medievală, atelier de tir cu arcul şi altele.

Sursă foto: facebook.com/tabaramedievala

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments