Unde fac mişcare SportPicii în luna august

SportPici.ro vă prezintă o listă cu evenimentele lunii august, unde prichindeii îşi pot consuma energiile în mod constructiv: raid montan, orientare, MTB, maraton-ştafetă, cros, triatlon, tabără de aventură, tabără medievală, excursie pentru cercetaşi, volei, handbal.

În perioada 15-17 august, la Argeş Eco Challenge (Munţii Făgăraşi, Vf. Moldoveanu), vor putea participa şi copiii, astfel: echipaje de câte 3 membri până în 14 ani, indiferent de sex, cu însoţitor. De asemenea, va exista şi categoria Juniori (echipaje de câte 3 membri, 15-20 ani, indiferent de sex). Copiii vor avea un traseu adecvat vârstei şi nu vor ajunge pe vârf. Probe de concurs: raid montan, orientare, teste teoretice, alpinism, cultural, probă surpriză.

Sâmbătă, 16 august, la Geiger MTB Challenge, vor avea loc şi concursuri pentru copii (4-14 ani). Înscrierile se vor face între 14:00 şi 16:00, iar concursurile se desfăşoară între 16:00 şi 19:00, în Parcul SubArini.

Sâmbătă, 16 august, cu ocazia Runsilvania Wild Race, care va avea loc în Munţii Apuseni-Masivul Vlădeasa, cei mici pot participa la proba Junior, pentru care nu este percepută taxă de participare. Înscrierile se vor face la faţa locului, cu cel puţin 2 ore înainte de start.

Duminică, 17 august, în cadrul Maratonului Recunoştinţei Târgu-Jiu, va fi organizată şi o probă de maraton-ştafetă pentru copii (42×1 km). Participarea copiilor este gratuită.

Cupa României Isostar la Triatlon de duminică, 17 august, permite inclusiv înscrierea copiilor. Toţi cei care fac plata online (până pe 15 august) primesc o cameră pentru bicicletă Kenda Ultra-Light şi pot câştiga de asemenea o excursie la Praga.

Categorii de vârstă şi distanţe:

  • Copii 9-­10 ani, 11-­12 ani: 150m inot, 2.5km ciclism, 800m alergare
  • Cadeţi:13-­15 ani: 750m inot, 20km ciclism, 5km alergare
  • Juniori 16-­19 ani: 750m inot, 20km ciclism şi 5km alergare

În perioada 17-23 august se desfăşoară, la Cabana Lupilor (Băişoara), Adventure Camp, o tabără de aventură dedicată copiilor cu vârste între 7 şi 16 ani. Adică drumeţii, jocuri în echipe, tir cu arcul, tiroliană, pictură şi creaţie.

19 august este data limită de înscriere la Cupa Tabere cu Suflet la Căţărat: iniţiere alpinism, instruire, echipament, supraveghere copii, apă, dulciuri, fructe. Copiii sunt aşteptaţi astfel la Sinaia, pe faleza Tabere cu Suflet, pe 23 august.

În perioada 19-24 august, la Braşov, se desfăşoară cea de-a 4-a ediţie a turneului naţional de volei Cupa FunSports, adresat echipelor feminine şi masculine de juniori, cadeţi şi speranţe.

În perioada 22-24 august, la Târgu Mureş, va fi organizat concursul de sărituri peste obstacole Cupa Romsilva, competiţie la care participă cai şi călăreţi de la 15 cluburi din ţară. Cu acest prilej, pe lângă probele ecvestre, organizatorii au pregătit şi o serie de surprize pentru spectatori: picturi pe faţă pentru copii, plimbări cu trăsura sau călare pe ponei, o prezentare a bazei hipice şi a raselor de cai şi un quizz cu premii pentru cei mici.

Pe 23 august, părinţii şi copiii pot “gusta” din viaţa de cercetaş în cadrul evenimentului Trăieşte Cercetăşeşte. Vor putea astfel învăţa lucruri utile în viaţă (orientare, supravieţuire) şi vor participa la jocuri şi la aplicaţii. Eveniment desfăşurat în Poligonul de Tir Sportiv “Iosif Sârbu” din Pădurea Băneasa.

Tot pe 23 august, Bucovina MTB Marathon va avea şi un traseu destinat curselor competitive pentru copiii sub 14 ani. Fiecare copil poate participa numai însoţit de un adult, al cărui timp nu contează la întocmirea clasamentului probei. Proba Family măsoară 17 km, cu 170 m diferenţă de nivel.

Duminică, 24 august, va exista şi o probă pentru copii în cadrul Cupei Steaua la Echitaţie, la Snagov.

Între 26 şi 31 august, la Braşov, se desfăşoară Cupa FunSports la handbal, pe categoriile juniori 1, juniori 2 şi juniori 3.

Programată pe 30 august, competiţia Harghita Trail Running propune şi o cursă scurtă, de 6 km, la care vor participa familiile (minimum doi membri, minim un copil cu vârsta sub 14 ani). Înscrierile se fac online (până pe 25 august) sau la faţa locului, iar cei înscrişi până pe 15 august primesc şi tricou.

În cadrul Cursei populare 5 km şi în cadrul Cursei de 10 km de la Bucharest Night Run (30 august) vor putea participa şi tinerii de peste 12 ani. Plata taxei în avans până pe 29 august sau la faţa locului, pe 30 august.

Pe 30 august va avea loc Crosul Caritabil Sortilemn, la Gherla. Poate participa oricine, fără limită de vârstă. Taxa de participare este de 15 lei, dar fiecare alergător va primi un tricou la start.

Maratonul Olteniei (MTB şi trail running, 30-31 august) permite şi participarea persoanelor sub 18 ani, cu acordul scris al părinţilor. “Nu se recomandă participarea copiiilor sub 14 ani”, scrie în regulamentul oficial. Totuşi, copiii pot participa dacă sunt însoţiţi de unul din părinţi pe toată durata traseului (distanţa dintre copil şi părinte să nu depăşească 10 metri, altfel cei doi vor fi descalificaţi). Astfel, sâmbătă, 30 august, în ziua de mountain bike, de la ora 10:45 va fi dat startul la tura family. De asemenea, duminică, 31 august, între 10:15 şi 12:00, vor avea loc în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea activităţi pentru copii şi familii.

Programată pe 31 august, în Tulcea, Rowmania Delta Triathlon permite şi participarea gratuită a copiilor (8-12 ani), dar numai după completarea formularului online. Pentru copii există probele MiniTri (9-12 ani), Triatlon Supersprint (13-15 ani) şi Ştafetă în familie.

În perioada 31 august-6 septembrie va avea loc o Tabără Medievală pentru Copii (5-16 ani). Cei mici vor participa la activităţi precum atelier de spadă medievală, atelier de tir cu arcul, excursii şi drumeţii.

Pe 31 august se desfăşoară Tabăra Micii Cercetaşi, la Peştera, Munţii Bucegi: drumeţii, căţărat, orientare cu busola.

Concursuri pentru copii, cu deadline-uri până în august

În această toamnă, cu ocazia concursului de alergare Transylvania Trail Traverse, va fi organizată şi o cursă pentru cei mici. Kids Race va avea loc sâmbătă, 6 septembrie, ora 17:00, la pârtia de schi din Bran. Înscrierile sunt gratuite şi se fac online (până pe 20 august) sau la faţa locului. La categoria “Sub 3 ani”, părinţii îşi pot căra copilul în spate, în braţe, în rucsac pentru bebeluş, manduca, sling sau orice altă variantă.

Pe 6 septembrie va avea loc, în Parcul Mare din Dej, Crosul caritabil Alerg pentru tine! Pot participa şi copii, cu acordul scris al părinţilor. Probe: cros de 2 km, respectiv cros de 4 km. Înscrieri până pe 29 august.

Triathlon Challenge Mamaia (5-7 septembrie) permite participarea tinerilor de peste 13 ani în cadrul cursei supersprint: 400m înot + 10 km ciclism + 2.5 km alergare. Înscrierile se fac online până pe 30 august.

Pe 13 septembrie, părinţii şi copiii pot alerga la Color Run Bucuresti, pe un traseu de 5 km din zona Kiseleff. Un “fun run” fără cronometru, de plăcere, în care toată lumea va fi colorată din cap până-n picioare. Până pe 17 august puteţi beneficia de cel mai mic tarif, cea de-a doua perioadă de plată fiind între 18 şi 31 august.

Pe 20 septembrie, la Runfest, în Pădurea Băneasa, vor putea alerga toate persoanele cu vârste de peste 8 ani. Astfel, pentru copii (8-13 ani) va exista o cursă de 2 km, pentru juniori (14-17 ani) va fi organizată o cursă de 5 km, iar copiii până la 13 ani pot alerga şi în cadrul probei “familie” (5 km) alături de unul dintre părinţi. Pentru persoanele minore taxa este mai mică decât pentru adulţi. Pentru a beneficia de cea mai mică taxă trebuie să plătiţi până pe 31 august.

(foto: centerforchildhoodsafety.org)

Article Tags

Website Comments

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Comments